banner262

VALİ AYHAN: AKÇAKALE UMUT VERİYOR

Vali Salih Ayhan, Şanlıurfa ilçe gezilerini bugün sabah erken saatlerinde başladığı Akçakale temasları ile sürdürdü. İlçede ilk olarak Altınbaşak Mesleki ve Teknik Lisesi'nde öğrencilerle buluşan ve gençlere kitap hediye eden Vali Ayhan "Birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa merkez ve kırsalın tümünde okul, öğrenci aşkını pekiştirmeliyiz" dedi. Ardından öğretmenlerle toplantı düzenleyen Vali Ayhan, "Şanlıurfa'mızda ilk öncelik eğitim olacak. Eğitimde de ilk öncelik mevsimlik tarım işçiliği nedeniyle okullarından uzak kalan çocuklarımızı tam anlamıyla eğitime kazandırmak olacak. Asla pes etmeyeceğiz. Bu hususta da öğretmenlerimize büyük görev düşüyor" diye konuştu.

KURUMLARI ZİYARET ETTİ, ÇALIŞMALARI DİNLEDİ

Vali Ayhan okul ziyaretinin ardından ilçe merkezine geçerek burada sırasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaymakamlık, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı, Aile Destek Merkezi, Akçakale Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tren Garı ve Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaymakamlıkta çalışmalarla ilgili Kaymakam Oltan Bayraktar'dan brifing alan Vali Ayhan, diğer ilçelerde olduğu gibi Akçakale'de de kurumlar arası ortak çalışmaya vurgu yaptı ve program dahilinde Kıbrıs Gazisi Mehmet Akay'a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen şeref madalyasını takdim etti.

Belediye hizmet binasında da tüm katılımcılara seslenen Vali Ayhan, yerel yönetimlerin alt ve üst yapı ile birlikte sosyal yaşama yönelik projeler üreterek toplumsal kalkınmada önemli rol aldığını söyledi.

VALİ AYHAN: AKÇAKALE UMUT VERİYOR

Akçakale Aile Destek Merkezi'nde üretimde yer alarak, meslek edinme kurslarına yoğun katılım sağlayan Akçakaleli kadınları da ziyaret eden Vali Ayhan, çocukların eğitimi için 'daha fazla emek' sözünü alarak ziyaretlerini sürdürdü. Bir yandan meslek öğrenen diğer yandan aile bütçelerine katkıda bulunan Akçakaleli kadınları tebrik eden Vali Ayhan, "Muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu iyi bilen ülkemizin en güzel adreslerinden Akçakale'de olmaktan mutluluk duyduk. Kalbi pamuk kadar beyaz, buğday tenli, misafirperver insanların yer aldığı Akçakale'deki hizmetleri bir üst çıtaya nasıl olaştırabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan Akçakale gezisini şehit ailelerini ziyaret ve hane temasları ile tamamladı. Şehit ailesinin evinde çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ayhan, "Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda etmekten çekinmemiş tüm şehitlerimizin emaneti başımızın üstünedir. Diğer ziyaretlerimizde de dediğimiz gibi şehit ailelerimiz istedikleri an bizlere ulaşabilirler" dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSalih Ayhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17