banner262

Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Güllüoğlu, Şanlıurfalı hemşehrileri ile buluştu

Şanlıurfa Öğretmen Evinde düzenledikleri toplantıda, mevcut sendikalarından memnun olmayan Türk Telekom çalışanlarına kendi sendikasını anlatan Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, hemşehrilerini ‘Öz İletişim İş Sendikası'na üye olmaya davet etti.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek sözlerine başlayan Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, “Türksat ve BTK’daki tecrübelerimizi Türk Telekom’a aktarma zamanı geldi. Sendika olarak aidat değil aidiyet sendikacılığına inanıyoruz, sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde sorunları aşacağımızı, sorunlara çözüm bulabileceğimizi biliyoruz. Yetki alıncaya kadar bizlere durmak yok, sizlerle birlikte çıktımız bu yolda bizi zorlukların, engellerin beklediğini biliyoruz. Unutmayalım ki zorluklar üstesinden gelinmek ve engeller de aşılmak içindir. Zorlukların üstesinden gelmenin engelleri aşmanın şartı bir olmak, birlik olmak, samimi olmak ve çok çalışmaktır. Biz bir olmaya, birlik olmaya samimi olmaya ve çok çalışmaya söz veriyoruz. Siz de bu sözü veriyor musunuz? Sizlerin desteği ile başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Toplantıya katılanların sorularını tek tek cevaplayan HAK-İŞ'e bağlı Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, konuşmasında Öz İletişim-İş Sendikasının kuruluşundan bu yana bulundukları faaliyetlerden ve sendikacılığın sadece toplu sözleşme ile sınırlı kalmayıp, toplumsal rollerinin yükseltilmesi için yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirtti.

Öz İletişim-İş sendikası olarak, şartlar ne olursa olsun, emek ve alın teri mücadelesini sürdüreceklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirten Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, sendikanın yaptığı çalışmalara ait bilgiler verdi.

Şeffaf ve hesap verebilir sendika olmak için yola çıktık

Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, “Hâlık’ın nâmütenahi adı var, en başı ‘Hak’, Ne büyük şey kul için hakkı tutup kaldırmak” beyitini okuyarak şöyle dedi;

“Hakkı tutup kaldırmak. Bir insan için bundan daha ulvi bir vazife olabilir mi. Kendi hakkının sınırları bilmek, karşısındakinin hakkını takdir etmek her birimize düşen en önemli görevdir. HAK-İŞ üst kimliği altında, ‘Önce insan, Önce emek’ diyerek, erdemli bir sendikal inşa için yola çıktık. Şeffaf ve hesap verebilir sendika olmak için yola çıktık. Gerek örgütlenme süreçlerinde gerekse de TİS süreçlerinde hep açık olduk, hep şeffaf olduk. Zaten gizleyecek bir şeyiniz yoksa, şeffaf olmanın ne zararı var. Öz İletişim-İş; çalışma ilişkilerinde çatışmanın değil, diyalog ve uzlaşmanın esas olduğuna inanmaktadır. İnsan ve emek adına yapılan her şeyin ülkemiz ve insanımızın bugününe ve yarınına olumlu katkı niteliğinde olması gerektiğinin bilincini yitirmeden, insanı ve emeği önceleyen bir değer bilincine sahiptir. İşçi-İşveren ilişkilerinde esas olanın tarafların karşılıklı çıkarlarının adil bir çizgide birleşeceği bir anlayışı ilke edinmiştir.”

Öz İletişim-İş; emek ve alın teri mücadelesini sürdürecektir

“Sendika olarak bizim amacımız ‘bağcıyı dövmek’ değil, sadece ‘üzüm yemek’ te değil. Üyelerimiz ile birlikte daha fazla ve daha kaliteli üzüm üretilmesi için çalışmak ve oluşturduğumuz artı değerden payımıza düşeni talep etmektir” diyen Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, şöyle devam etti;

“Bir tarafın kazanması için karşı tarafın kaybetmesi gerekmez. Her iki tarafın da kazandığı kazan-kazan çözümleri her zaman vardır ve bizim hedefimiz de tam olarak budur. Örgütlenmenin kesintisiz bir süreç olduğu ve bu süreçte sabır, birikim, mücadele ve çalışanlarla özdeşleşmiş bir tavır olduğunun bilincini kaybetmeden süreklilik haline getiren sendikamız Öz İletişim-İş; şartlar ne olursa olsun, emek ve alın teri mücadelesini sürdürecektir. Sendikamızın tarihsel yürüyüşünde, çalışanların özgür iradelerini yok saymadan, onlarla bütünleşmiş bir şekilde, talep edilir sendika kimliğimizi sürdüreceğiz. Sendikacılığı sadece toplu iş sözleşmesiyle sınırlı görmeyişimiz, üyelerimizin yaşamın her alanında etkinliğinin artması ve bir bütün olarak toplumsal rollerinin yükseltilmesi için çaba sarf etmemiz, Öz İletişim-İş’in ilgi ve etki alanını genişletmektedir. Bu anlayış içerisinde sürdürdüğümüz örgütlenme mücadelemiz; bilinçli, duyarlı, kararlı bir duruşun ifadesidir. Yönetim Kurulunda 2 tane kadın Genel

Başkan Yardımcısı bulunan tek sendikayız. ‘Engelli dostu bir sendika olacağız’ dedik, yaptığımız TİS’lerde engelliler için ilave haklar getiren maddeler ekledik. Mobbing ile mücadele eden bir sendika olacağız dedik, TİS’lere mobbingi önleyici maddeler ekledik. Engelli hakları olan ve mobbingi önleyen TİS maddelerimiz uluslararası sendikalar birliği tarafından örnek gösterildiler.”

‘Öz İletişim’de her üye ‘Öz’dür, kimseye üvey muamelesi yapılmaz

Genel Başkan Güllüoğlu, “Burası HAK-İŞ, burada HAK işçinindir. Burası Öz İletişim, burada her üye ‘Öz’dür, kimseye üvey muamelesi yapılmaz. Bu duygu ve düşüncelerle, teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını, sendikamıza yeni ufuklar açmasını diliyorum. Ayrılığa, tefrikaya düşmeden bir ve beraber olduktan sonra çözemeyeceğimiz problem aşamayacağımız engel kalmaz. Sözlerimi yine girişte olduğu gibi İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in şu mısraları ile bitiriyorum; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’. En samimi muhabbetlerimi sunar sizleri Allah’a emanet ederim” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Adana, Karabük, Çorum, Antalya, Denizli, Kayseri, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’da toplantılar yapan HAK-İŞ'e bağlı Öz İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a geçecek. Diyarbakır toplantısı sonrasında Batman’da yapacağı toplantının ardından Pazartesi günü de Niğde’de bir araya geleceği Türk Telekom çalışanlarına kendi sendikasını ve haklarını anlatıp, fikir alışverişinde bulunacak ve mevcut sendikalarından memnun olmayan Türk Telekom çalışanlarını ‘Öz İletişim İş Sendikası'na üye olmaya davet edecek.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17