banner268

Halfeti Turizm Sezonuna Hazır

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve iklim yapısıyla Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden turistlerin akın ettiği, bir kısmı suyun altında kalan eski Halfeti’yi turizm lokomotifi yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçede büyük ölçüde ihtiyacı duyulan tesisleri inşa ederek Halfeti’nin gelişimine ışık tuttu.

HALFETİ’NİN ALTYAPISI REVİZE EDİLİYOR

Halfeti’nin merkez mahallesi ve kırsalında altyapıya büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte ilçeye 9.500 metre içmesuyu, 3.100 metre kanalizasyon, 1.200 metre yağmur suyu drenajı tesis etti.

HALFETİ'YE YAKIŞIR PRESTİJ CADDE

Tüm ilçelere prestij caddesi uygulaması çerçevesinde Halfeti ilçesinde prestij caddesi yapımını tamamlayan Büyükşehir belediyesi, uygulama çerçevesinde altyapıda revizyonlar gerçekleştirirken ardından asfalt serimi ile kaldırım çalışmaları yapılıyor.

120 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE DÖŞENDİ

Altyapıdan üstyapıya, kırsaldan merkeze, park bahçeden ulaşıma birçok sosyal tesisleri inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’ye 120 bin metrekare kilitli parke döşemesi yaparken 3 bin tonu aşkın ise asfalt yama hizmeti sundu.

KIRSALDA YOL STANDARDI YÜKSELTİLİYOR

Kırsal mahallelerde ulaşım şartlarını iyileştirme çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede 35.3 Km 1. kat sathi asfalt, 82 Km 2.kat sathi asfalt olmak üzere toplamda 117.3 Km yol yapımı gerçekleştirdi.

HALFETİ SEMT PAZARININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Şanlıurfa'da vizyonel projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye modern semt pazarı kazandırma çalışmaları çerçevesinde Halfeti'ye yaptırdığı semt pazarının açılışını gerçekleştirdi.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ İLE SPOR KOMPLEKSİ-OTOPARK-MARİNA VE YÜZEN KÖPRÜ AÇILIŞI

Büyükşehir Belediyesi, gençler için yaptırdığı spor kompleksini, 300 araçlık otoparkı, yüzen köprü ve yeni marinayı geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açtı.

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve iklim yapısıyla öne çıkan Halfeti'ye İncisu Sosyal Tesislerini de kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçede büyük ihtiyaç duyulan yeşil alan sorununu da yapımını sürdürdüğü Kent Parkı ile ortadan kaldırıyor.

HALFETİ OTOPARKI

Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Halfeti yerleşim merkezine giriş noktasında yapımı tamamlanan otopark 230 araç kapasitesinden oluşuyor. Otopark yapımı ile birlikte ilçe içerisinde gelişi güzel araç park edilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Otoparkta ayrıca tur bazında ilçeye gelen turistlerin ulaşımını sağlayan otobüsler için de yer ayrıldı. Otopark 7 bin 498 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 12 bin 470 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

MARİNA VE YÜZEN KÖPRÜ

Jeolojik ve sosyolojik yapısı ile Şanlıurfa'nın tarihi değerlerini güzel bir yapı ile anlatan ve Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği eski Halfeti'ye gelen turistlerin rahat bir ulaşım yapmalarına olanak sağlayan yüzer köprü ve yeni marina çalışmaları yaz sezonu gelmeden tamamlandı. Yapılan proje ile birlikte Halfeti'de bulunan teknelerin belirli bir sistem içerisinde disipline edebilmesi ve vatandaşların kontrollü bir şekilde teknelerle seyahat etmesi amaçlanıyor.

İNCİSU SOSYAL TESİSLERİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Büyükşehir bünyesinde bulunan BEL-TUR A.Ş. tarafından işletilecek olan Halfeti İncisu sosyal tesislerinde, 36 yatak kapasiteli otel, restaurant, kafe, yüzer havuz ve amfi tiyatro sahnesi bulunuyor.

KENT PARK YAPIMI SÜRÜYOR

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'ye 43 bin metrekarelik mesire ve yeşil alan kazandırıyor.

Turizm ilçesi Halfeti'de yeşil alan yapan Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'nin yaşam koşullarını daha da yükseltmeyi amaçlıyor. Oyun alanları, kamelyalar, çeşme, oyun grubu, oturma birimleri, yürüyüş yolları, seyir tepesinin yer alacağı modern proje ile Halfetililerin nefes alacağı park yapımı hızla sürüyor.

HALFETİ MEZARLIĞI ONARILIYOR

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sahanın her yanına yansıtan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti aile mezarlığında ihata duvarı onarımı yaptı. İlçe mezarlığında ayrıca duvarın yanı sıra mezarlık içerisinde yürüme yolları, çeşmeler ve gasilhane yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHalfeti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269