banner262

"GAZETECİYİM" DEMEKTEN UTANIYORUM

GAZETECİYİM DEMEKTEN UTANIYORUM

Meslekte 37 yılımı geride bıraktım geriye dönüp baktığımda bu mesleğin bir zamanlar ne kadar onurlu ne kadar seviyeli olduğunu hatırlıyor,bugün geldiği noktaya baktığımda bir o kadar üzülüyor ve nerdeyse artık Gazeteciyim demekten utanıyorum.

Neden mi?
Günümüzde sosyal medya furyası ile bir akıllı telefon alan saçma sapan paylaşımlar yaparak şantaj,algı,iftira yolu ile kurum ve kuruluşları itibar suikastine ugrata biliyor.

Veya tam tersi,hak etmeyen kişileri,hırsızları,köşe donücüleri allayıp pullayıp iş insanı, büyük siyasi figür olarak lanse edebiliyorlar.

Hal böyle olunca,at izi it izine karışıyor.

Örnegin dün Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu büyük ilim adamı bende,de çok emeği olan Mustafa Kılıç hocamizin cenazesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'u hedef alarak sözde gazeteciyim diyen birisinin facebook'tan yaptığı paylaşım kelimenin tam anlamıyla hadsiizlik,sevyesizliktir.

Bir kere orya gelen binlerce insan Mustafa hocamıza son vazifelerini yerine getirmek için gelmiştir,yani buradan kimse şov yapma peşinde değildir

Bu paylaşım,oraya gelen binlerce insana saygısızlıktır.

ikincisi Zeynel Başkan'a bu resim üzerinden vurmak sevyesizlik,kişisel ihtiraslarının dışa vurmasıdır.

Bunun da adı gazetetecilik değil dupe düz santajcılık,tetikçiliktir.

Ama Şanlıurfa eski Urfa değildir.

Çamur at izi kalsın,veya böyle paylaşımlarla devlet,millet,idareci,siyasetçi gözünde kaale Urfa deyimi ile hesaba alınırım düşünceleri bu faresetli millet tarafından artık yok hükmündedir.

Çunkü Şanlıurfa halkı Zeynel Başkanın yaşantısını,ilim insanına bakışını,Urfa'ya hizmet gayretini çok iyi biliyor.

Yapmayın,böyle menfaat kokan kişisel hırs kokan veya bir takım zümreleri hoşuna gidecek diye mesleği ayaklar altına alıp tetikçilik yapmayın.

Ben her zaman haklı davalarında meslektaşlarımın yanında oldum.Bundan sonrada olmaya devam edeceğim,

Ama  bizi,bu kutsal mesleği yaralayacak olanlarında her daim karşısında oldum olmaya da devam edeceğim.

Artık yeter açtırmayin bayramlık agzımı!

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaFuat Erbülbül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17