banner268

Eyyüpoğlu,"Türkiye’yi doyurmaya adayız"

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu 12 projenin temel atma töreni için Şanlıurfa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek, Siverek, Viranşehir ve merkez köylerin sulama projelerinin hayata geçirilmesi talebinden bulundu. Eyyüpoğlu, sulama projelerinin hayata geçirilmesi ile büyük ekonomik kazan sağlanırken, TEDAŞ’ın zulmünden de kurtulacaklarını belirtti.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı ve beraberindeki ilçe ziraat odası başkanları dün kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek sulama projelerinin hayata geçirilmesini talep etti. Ayrıca Başkan Eyyüpoğlu çiftçilerin sorunlarının yer aldığı bir dosyayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e sundu.

DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da inşaa edilecek 764 Milyon yatırım bedelli 12 tesisin temel atma töreni için Şanlıurfa’ya gelen iki bakan ve beraberindeki milletvekilleri ile görüşen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Siverek, Viranşehir ve merkez köylerin sulama projelerinin hayata geçirilmesi talebini ve çiftçi sorunları ile çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı bakanlara teslim etti. Başakn Eyyüpoğlu, özellikle sulama projelerinin hayat geçirilmesi sayesinde bölgenin tarımsal üretiminin iki katına kadar çıkacağını ayrıca çiftçinin TEDAŞ’ın zulmünden kurtulacağını belirtti.

‘Türkiye’yi doyurmaya adayız’

Başakan Eyyüpoğlu, ‘son birkaç yıldır GAP’ın Siverek - Viranşehir yönüne daha geniş bir alana ulaştırılması konusunda ısrarlı taleplerimiz devam ediyor. Sulama projelerinin bu ilçelerimizi kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi bölgemizdeki tarımsal üretimi iki katına çıkaracaktır. Bu durum ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı olacaktır. Bu anlamda hayati öneme sahipler. Önemli yatırımların temelinin atılması için Bayram müjdesi olarak Şanlıurfa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, hem milletvekilimiz hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik ile yaptığımız görüşmede GAP kapsamında Siverek, Viranşehir ve Merkez köylerin sulama projelerinin bir an önce hayata geçirilmesini talep ettik. Projelerin hayati önemli taşıdığını ayrıca çiftçimizi TEDAŞ’ın zulmünden de kurtaracağını kendilerine aktardık. Çiftçimizin sorularının yer aldığı dosyamızı da sayın bakanlarımıza sunduk. Ve sorunların çözümü için sözlerimi aldık. Tarım kenti Şanlıurfa sulama projelerinin daha geniş ve farklı alanlara doğru genişletilmesi sayesinde Türkiye’yi doyuracak bir il olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Taleplerimize kulak veren sayın bakanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.’ Dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaZiraat Odası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269