banner262

"Düzensiz Kentleşmenin Sıkıntısını Enerji Şirketi De Çekiyor"

Enerji şirketinin İl Müdürü Osman Hondu, bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, imar konusunda önlerini göremedikleri için zaman zaman geçici şebekeler tesis etmek zorunda kalabildiklerini söyledi.

İmara Aykırı Balkon Çıkmaları

Şanlıurfa’da düzensiz kentleşme sonucunda imara aykırı olarak balkon çıkmalarının elektrik direkleri ve iletim hatlarının yanı başına kadar yapılmasına dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, merkez Haliliye ilçesinde basına da akseden görüntüler ile ilgili ‘’Bu bölgede bitişik nizam yapılar olup, imara uygun olmayacak şekilde balkon çıkmaları mevcuttur. Buna rağmen yönetmeliklerde belirtilen yaklaşma mesafelerine uygunluk söz konusudur.’’ dediler.

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu ise, düzensiz kentleşme nedeniyle yatırım yaparken birtakım sıkıntılar yaşayabildiklerini belirtti. Hondu, ‘’Biz düzensiz kentleşmeden dolayı en büyük sıkıntıyı yaşayan bir kuruluşuz. Mevcut şebekelerimiz ile yapmak istediğimiz şebekelere imar uygulanıp uygulanmayacağı veya nasıl uygulanacağı konusunda önümüzü göremediğimizden, yaptığımız tesisler de bazen geçici olabiliyor. Özellikle imara aykırı balkon çıkmaları, bizim için de sorun yaratıyor. Bu tamamen imarla ilgili bir konu’’ dedi.

Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor

Büyükşehir Yasası sonrasında kurulan merkez Eyyübiye ilçesinde görülen çarpık kentleşme hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam da yaşanan sorunları aşmada imar planı yapmanın yetmediğini söyledi.

Sorunun 40 yıllık mazisi bulunduğunu da kaydeden Sağlam, ‘’İlçemizde 37 mahalle bulunuyor. Bu mahallelerde 36’sı hazine malı üzerine kurulmuş kaçak yapılardan oluşuyor. Belediye olarak istimlak çalışması yapmak istiyoruz ama çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Sıkıntı yaşanan başka bir konu ise yüksek gerilim hatlarının alt tarafına mahalleler kurulmasıdır. Bu ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Elektrik yüksek gerilim taşıma hatları projelendirilirken yerleşim alanlarının dışından geçirilmesine dikkat edilir. Ama zamanla yerleşim alanları genişledikçe bu enerji hatlarına yaklaşımlar başladı. Yüksek gerilim hatlarına yakın kurulmuş kaçak yapılar ciddi anlamda tehlikeye davetiye çıkarıyor. İmar sorununun çözümü için başta Belediyeler olmak üzere tüm kurumların bir araya gelerek ellerini taşın altına koymaları gerekiyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEnerji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17