banner262

Demirkol, “Hiçbir örgüt adı ne olursa olsun, ezanımızın susmasını sağlayamayacak ve bayrağımızı indiremeyecektir”

Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanında kurulan Ramazan Ayı sofrasına, Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri konuk oldu. Başkan Fevzi Demirkol, Belediye Meclis Üyesi Hande Çankaya ve Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, yaklaşık 200 dernek üyesi ile vatandaşların katıldığı iftarda okunan ezanla hep birlikte dualar edilip oruç açıldı.

İftarın ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Yavuz, Başkan Demirkol’a düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür ederek, “Bu bir iftar yemeği ama bizim için de önemli. Vatandaşlarımızla, şehit ailelerimizin kaynaşması açısında bizim için çok önemli. Haliliye Belediyesi gerçekten her zaman ilklere imza atıyor. Bu konuda Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Fevzi Demirkol da, toplumun her kesiminin bu sofrada bir araya geldiğini belirttiği konuşmasında, “Bu mübarek Ramazan akşamında sizlerle bizi bir araya getiren Cenab-ı Hakk’a hamt olsun. Allah sizlerden razı olsun. Haliliye Belediyesi olarak bu sene dördüncüsünü idrak ettiğimiz Ramazan’da yine ilk senede olduğu gibi toplumumuzun tüm kesimleriyle bir araya geliyoruz. Bu akşamda sizlerle şehit aileleriyle bir araya geldik. Halkımızla hemhal olmak ve toplumun tüm kesimlerini kaynaştırmak adına tekraren teşrifiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SİZLER, BU VATANI BİZE BIRAKAN ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ”

Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının devamında şehit ailelerinin, şehitlerin emaneti olduğunun altını çizerek, “Biz eğer burada oturuyorsak, korunaklı barınaklarda değil de bu meydanlarda oturuyorsak bu sizlerin evlatları, babası veya evladı sayesindendir, o aziz şehitlerimizin sayesindedir. Bu şehitlerimizin sayesinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, yine bu şehitlerimizin devletimizin bağımsızlığı sağlanmıştır. Elhamdülillah çok şükür bayrağımız gönderdedir, ezanımız minarededir. Bu bakımdan sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Sizler bize, bu vatanı bırakan, bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizin emanetlerisiniz. Sizlere her zaman için vefa duygusu içerisinde olmak ve sizlere minnet ve şükranlarımızı arz etmek bizim namus borcumuzdur. Bu bakımdan Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.

“PKK, PYD, DEAŞ, IŞİD, FETÖ HİÇBİR ÖRGÜT BAĞIMSIZLIĞIMIZI ENGELLEYEMEYECEK”

Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının devamında adı ne olursa olsun hiçbir örgütün devletimizin bağımsızlığını engelleyemeyeceğini vurgulayarak, “O şehitlerimizin ne için şehit olduğunu ömrümüz olduğunca unutmayacağız, unutturmayacağız. Bulunduğumuz coğrafyada, ülkemizin kalkınmasının önünü kesemeyenler içte ve dışta hain örgütlerle, dışta yabancı devletlerle ülkemize, vatandaşlarımıza, aziz milletimizin mensuplarına saldırmaktadırlar. Bu, çeşitli örgütler vasıtasıyla olmaktadır. Bazen de o devletlerin zaman zaman fiili müdahalesiyle olmaktadır. Şunu ifade edelim ki, PKK, PYD, DEAŞ, IŞİD, FETÖ adı ne olursa olsun hiçbir örgüt bu devletin bağımsızlığını engelleyemeyecek. Hiçbir örgüt bu milletin birlik ve beraberliğini engelleyemeyecek. Hiçbir örgüt adı ne olursa olsun, ezanımızın susmasını sağlayamayacak ve bayrağımızı indiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHaliliye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17