banner268

Çiftçi,Esnaf Temsilcileri İle Sahurda Buluştu

Ramazan ayında da yoğun bir çalışma programıyla kentin sorunlarını bir bir çözen Başkan Çiftçi bu kez sahurda Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı M.Şefik Bakay ve oda başkanlarıyla buluşarak esnafa yönelik Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını aktardı.

Esnafı düzenli ve aynı standartlarda bir görünüme kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çiftçi: "Tüm ilçe merkezlerimizde cephe güzelleştirme çalışmalarımız başlıyoruz. Cephe tamamıyla giydirilecek. Tabela standarttı olacak. Türkçe olanlar aynı standartta olacak. Kentimizde bulunan Arapça tabelalar ise turizm standarttında olacak. Arapça tabelalar Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılacak" dedi.

TROLEYBÜS PROJESİ BAŞLIYOR

Kent merkezinde yeni uygulamaya konulacak troleybüs ulaşım sistemlerine geçeceklerini belirten Başkan Çiftçi: "İlk etabı kent merkezinde olacak olan troleybüs ihalesini gerekleştirdik. Ramazan ayından sonra proje başlanacak. Araçla günlük 5300 kişi çarşılar bölgesine girişler yapılırken, toplu taşıma ile 30 bin kişi gidiyor. Bir troleybüs makinesi her seferinde 350 kişi taşıyacak. Proje uygulandığında o bölgeden otobüsler kalkacak. Burada esnafı düşünerek hiç bir yolu kapatmayacağız. Onun için ring şeklinde toplu taşıma sağlanacak. Cephe güzelleştirme ve troleybüs projesi Ramazan ayından sonra başlanacak. 13 ilçemizde çalışmalar başlayacak. Bu anlamda yükümüz ağır olduğunu biliyoruz" dedi.

Kenttin tüm sorunlarına Büyükşehir Belediyesi olarak baktıklarını belirten Başkan Çiftçi: "Şehir olarak sorunlara bakıyoruz. Tüm alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir tüm ilçelerde sorunları çözecek. Geçen yıl alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yol yapımına ağırlık verdik. Bu yıl düzenleme, rahatlayıcı ve estetik çalışmalara geçeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin esnafa verdiği destekten dolayı memnuniyetini ifade eden Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı M.Şefik Bakay, oda başkanları ve esnaf adına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269