banner268

Balıklara Yem Vermek Yasaklandı

Balıklıgöl'de balık ölümleri görülmesi üzerine göle yem bırakılması bazı günlerde yasaklandı.

Urfalıların ve Urfa’ya gelen turistlerin en öenmli uğrak merkezlerinden Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl platosu, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Mekanda dua edenler daha sonra göle yem bırakıyor. Son dönemde, aşırı yem nedeniyle göldeki oksijen oranının düşmesine bağlı balık ölümlerine rastlandığı ve bunun önüne geçilmesi için de bazı günlerde yem atılmaması istendiği belirtiliyor. Bunun üzerine yetkililer geçici olarak göle pazartesi ve salı günlerinde yem atılmasını ve yerleşkede yem satışını yasakladığı belirtiliyor.. Bu arada oksijen oranını artırma amacıyla göldeki su dolaşımı hızlandırıldı, temizlik çalışmalarına ağırlık verildi. Ziyaretçilere ise ara ara anonsla uyarılarda bulunuluyor.

Bilindiği üzere Balıklıgöl; Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bir yer olup, bu göller kutsal balıkları ve çevresindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17