banner262

Atık Su Arıtma Tesisinde Sona Doğru

Tesislerde incelemeler yaparak yüklenici firma yetkilileri ile görüşen Başkan Çiftçi, "Şehrimize çok güzel bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile hayata geçirilen ve 100 milyon liralık bütçesi ile son dönemlerin en büyük projesi olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi, çalışma programına uygun olarak ilerliyor. 2016 yılı Nisan ayında temeli atılan ve 2018 Ocak ayı ortalarında yapımının tamamlanması beklenen tesislerde ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us ile birlikte temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından tesisleri gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çiftçi, projedeki fiziki gerçekleşme oranının yüzde 85 düzeylerinde olduğunu söyledi. Tesisin Şanlıurfa geleceği için çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Yüklenici firmanın çalışmalarında zaman aksamasına gitmediğini gördük. İşin yüzde 85'lik kısmı tamamlanmış, geri kalan kısmı ise mekanik bölüm ile ilgili. Buradaki çalışmalarla ilgili toplantı da gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta ise Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bir araya gelerek buradaki son gelişmeleri kendisi ile görüşeceğiz. Tesislerin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

ŞANLIURFA ATIK SU ARITMA TESİSİ

Tesis; 100 milyon liralık maliyet ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile yürütülüyor. Şanlıurfa eski havaalanı bölgesinde 168 dönümlük alanda yapımına devam edilen Atık Su Arıtma Tesisinin tamamlanması ile 800 binin üzerinde nüfusun atık suyu doğaya arıtılmış bir şekilde kazandırılacak. Aynı zamanda kendi enerjisini de üretecek olan tesis, tarımsal arazilerde de kullanılacak olan arıtılmış suyun oluşturacağı tasarruf ile milli servete önemli oranda katkı sağlamış olacak.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17