banner268

71 Kitap Tanıtıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları 71 kitabın tanıtımı Başkan Nihat Çiftçi, Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Hilal Çelikkol Kara, Şanlıurfalı yazarlar ve basın mensupların katılımıyla Şanlıurfa Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kütüphanesi ve Müzesinin bahçesinde düzenlenen kokteyl programıyla tanıtımını gerçekleştirdi.

Okuyan toplumların ilerlediğini ifade eden Başkan Çiftçi, okuyan bir Şanlıurfa hayalini gerçekleştirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Tanıtım programında konuşmasını sürdüren Başkan Çiftçi: "İlerlemek için saygılı olmak ve kendimize güvenmek zorundayız. Beynimizi beslemek için gerekirse günde üç defa kitap okumalıyız. Beyni araştırmak, okumak ve kaynakla besleyebiliriz. 71 eser tanıtıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğümüz tarafından 71 kitabın basımı gerçekleştirildi. İlk okul, Ortaokul, Lise ve üniversite gençliğinin okuması için yaş gruplarına göre klasik eserleri hazırladık. 2019 yılına kadar bu eserlerden 1 milyon kitabı kitapseverlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Her ilçede bir halk ve bir çocuk kütüphanesini kurmak istiyoruz. Okuyan bir Şanlıurfa'yı el birliğiyle geliştirmek istiyoruz" dedi.

Eğitimci - Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Sarmış ve Müslüm Akalın ise kitap tanıtım programında kitabın ve okumanın önemini ifade eden konuşmalar yaparak Büyükşehir Belediyesinin kitaba verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Her kesimi kitapla buluşturma hedefiyle çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede kültür yayınları olarak basım ve dağıtımını gerçekleştirdiği 71 kitaptan 255 bin adetini vatandaşa hediye etti. 2019 yılına kadar 1 Milyon kitabı Şanlıurfalı kitapseverle buluşturacak.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17