banner262

Bölgenin ilk 'Laparoskopik Simülasyon Odası' Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kuruldu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alev Esercan 'Laparoskopik Simülasyon Odası' hakkında;

Günümüzde daha erken iyileşme, daha az ağrı, iyi kozmetik sonuçlar dolayısıyla laparaskopik yani kapalı ameliyatlara yönelim artmıştır. Fakat bu ameliyatlar için cerrahi beceri ve uzun süreli eğitimler/pratikler gerekmektedir. Maalesef bu pratikler ameliyathanede hasta üzerinde geliştirilmektedir. Yeni çıkan laparaskopik eğitim kutularıyla hasta üzerinde çalışmaya gerek kalmadan öğrenerek, pratik yaparak bu kapalı ameliyatlar kolaylıkla daha kısa sürede ve komplikasyonsuz gerçekleşebilmektedir. Bu eğitim kutusu Güneydoğu bölgesinde hastanemize ilk ve tek olarak bağışlanmıştır. Böylelikle doğum sayısında 1.olan hastanemizde kadın hastalıkları ve doğumda yapılan diğer ameliyatlarımızın da sayısı çoktur. Bu eğitim setiyle doğumda birinci olan hastanemiz diğer jinekolojik ameliyatlarda da en son teknoloji sahip olarak eğitilmiş bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaIl Sağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17