Meteoroloji'den sarı alarm!

İstanbul'da, Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı. Avrupa yakası başta olmak üzere kuvvetli yağışın beklendiği kaydedilen açıklamada ani sel ve su baskınlarına karşın uyarıda bulunuldu. Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; süper hücre geliyor! İstanbul'un güneybatısını vurması beklenen süper hücreler özellikle kıyı kesimlere şiddetli fırtına, kuvvetli yağı ve dolu bırakması bekleniyor. Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde şiddetli yağmur ve dolu başladı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre; 12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde şiddetli yağmur ve dolu başladı.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır ifadelerine yer verildi. 

Haberler