Şehitlerimizi Uğurladık

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye’nin kontrolünde bulunan Resulayn kırsalındaki kontrol noktasında, PKK/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında şehit düşen İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut, Şanlıurfa GAP Havalimanında düzenlenen askeri törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve özgeçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından dualar edildi. Gözyaşları ve tekbirler eşliğinde silah arkadaşlarının omuzlarına alınan şehit askerlerin cenazeleri, memleketlerinde toprağa verilmek üzere askeri helikopter ve uçağa konuldu.

Burada düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Kirişçi, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ile şehitlerin silah arkadaşları ve aileleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende şehitlerin öz geçmişleri okundu. Edilen duaların ardından şehit uzman Çavuş Erol Yanık Gaziantep'e, uzman onbaşı Fatih Akbulut Mardin'e helikopterle, Astsubay Sinan Köse ile Uzman Onbaşı Halil Karakoç ise askeri uçakla Mersin'i uğurlandı.

Haberler