banner262

Ünlü, ”Sosyal Güvenlik Hizmetini Vatandaşın Ayağına Götürdük”

www.urfagap.com Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Erbülbül’ün Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili sorularını yanıtlayan İl Müdürü İsmail Ünlü hafta içersinde yer alan etkinlikler ve SGK’nın yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı.

“Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan haftanın "SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI" olarak kutlanması Yönetim Kurulumuzun 12.02.2009 tarihli ve 2009/73 sayılı kararı ile belirlenmiştir. 2009 yılı 11-17 Mayıs Haftasından başlayarak sosyal güvenlik haftası kutlanmaya başlanmıştır” diye konuşan Ünlü,

geçtiğimiz sene kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasından bu sene arasındaki zaman zarfında SGK ile ilgili olarak yapılan düzenlemeleri, yenilikleri şöyle sıraladı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYET ARTTI

TÜİK Anketi Bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşti. En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında %78,4 ile ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırasıyla; %75,7 ile asayiş, %75,4 ile sağlık, %67,9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, %65,1 ile eğitim ve %57,9 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti.

SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla; yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edildi.

E-DEVLET HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILDI

Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan Kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık.

E-Devlet Kapısı’nın amacı, kamu kurumlarının e-Devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktır. Hali hazırda Kurumumuzun e-Devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır.

ALO-170 VASITASIYLA VATANDAŞLARA HİZMET SUNULMAYA DEVAM EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı 7 farklı şehirde ( Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 910 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde, ALO 170 sektör ortalamasının üzerinde (%82) yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır.

ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK PROJESİNE YÖNELİK ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında gazilerimizden emeklilerimize, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

  • LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA İLAVE 2 YIL SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANDI
  • 25 YAŞ ALTI GENÇLERİMİZİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SİLİNDİ
  • KISMİ SÜRELİ ÇALIŞAN SİGORTALILARIMIZIN GENEL SAĞLIK SİGORTALILIK DURUMLARINA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI
  • ER VE ERBAŞLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI SAĞLANDI
  • GENEL SAĞLIK SİGORTASI SİSTEMİNDE REFORM YAPILARAK TEK KADEME UYGULAMASI VE PRİM ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANDI
  • BİRİKMİŞ BORCU OLAN GENEL SAĞLIK SİGORTALILARINA YÖNELİK KOLAYLIKLAR SAĞLANDI
  • YURTDIŞI PROVİZYON AKTİVASYON VE SAĞLIK SİSTEMİ (YUPASS) KAPSAMINDAKİ ÜLKE SAYISI ARTIRILDI
  • EMEKLİYE PROMOSYON İMKÂNI SAĞLANDI
  • TÜM MEMUR EMEKLİLERİNİN 30 YIL ÜSTÜ HİZMET SÜRELERİNE İKRAMİYE ÖDENMESİ SAĞLANDI
  • BLOKELİ VEYA HAREKETSİZ NİTELİKTE SİGORTALI/EMEKLİ AYLIK VEYA ÖDEMELERİN İADESİNDE KOLAYLIK SAĞLANDI
  • KAYIT DIŞI İSTİHDAM İLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM ETTİ
  • KÖY VE MAHALLE MUHTARLARININ PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENMEYE BAŞLANDI
  • 4/B KAPSAMINDAKİ (BAĞ-KUR) BEŞ PUANLIK İNDİRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ
  • ESNAF AHİLİK SANDIĞII KURULMASINA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI
  • PRİME ESAS KAZANÇ ÜST SINIRI YÜKSELTİLDİ
  • İŞVRENLERİMİZİN VE SİGORTALILARIMIZIN PRİM BORÇLARINA YÖNELİK ÖDEME KOLAYLIĞI (YAPILANDIRMA) GETİRİLDİ
  • YAPILANDIRMADAN YARARLANAN SİGORTALILARA/HAK SAHİPLERİNE KREDİ İLE EMEKLİLİK İMKÂNI SAĞLANDI
  • YAPILANDIRMA TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI
  • İLAVE 6 PUAN TEŞVİK UYGULAMASI KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
  • İŞVERENLERİMİZE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SAĞLANDI
  • İŞVRENLERİMİZE PRİM ERTELEME İMKÂNI SAĞLANDI
  • TERÖR VE AFET NEDENLERİYLE İŞVERENLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİN ERTELENMESİ SAĞLANDI

Yapılan düzenleme ile Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık, 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta prim tutarlarını, sırasıyla 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde Kurumca belirlenecek tarihe kadar ödemeleri halinde bu aylara ilişkin primlerin süresinde ödenmiş sayılmaları sağlanmıştır. Böylelikle işverenlerin üzerindeki prim yükünün belli süreler için azaltılması ve ötelenmesi amaçlanmıştır.

TEŞVİKLERDEN YARARLANMAYA YÖNELİK YENİ DÜZENLEME YAPILDI

İşyerinde kayıt dışı veya sahte sigortalı tespit edilmesi halinde mevcut durumda işverenler bir yıl süreyle istihdam teşviklerinden yararlanamamaktaydılar. Yapılan düzenleme ile kayıt dışılık tespit edilmesi halinde birinci tespitte bir ay süreyle, ilk tespitten itibaren üç yıl içinde yapılan tespitlerde ise bir yıl süreyle teşviklerden yararlanamaması şeklinde esneklik sağlanacaktır. Ayrıca, 5 kişiden fazla olmamak koşuluyla çalıştırılan toplam sigortalı sayısının %1’ini aşmayan sayıda, kayıt dışılık tespit edilmesi halinde de, teşviklerden yararlanmak etkilenmeyecektir.

Şöyle geriye dönüp baktığımızda 2016 yılında sigortalı sayımız 127.860 kişi iken 2017 yılının ocak ayında 142.696 kişiye yükselmiştir.

Çalışma Hayıtında Milli Seferberlik ilanı ile bugüne kadar 47 engelli evi,91 Emekli,28 asgari ücretli, 1 gazi, 22 Şehit yakını 7 cihaz kullanan hasta ve 1.285 iş yeri ziyareti yaparak bu yenilikleri toplamda 1.489 vatandaşımıza anlattık, yeni teşviklerimizi işverenimize işçimize bildirildik.

Yapılan çalışmalar neticesinde 6.486 kişi daha istihdam edilerek şuanda sigortalı sayımız 149.182 kişiye ulaşmıştır.

Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin ve kişisel özgürlüğünün teminatıdır. Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde, Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin ve ilimizin tüm kesimleri ve özellikle işçi ve işverenlerimiz için kutlu olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Kamuoyunun genelini ilgilendiren bu değişiklikler hakkında bilgi verdiğimiz bu proğrama davetleriniz için www.urfagap.com yetkililerine ve çalışanlarına şahsınızda hepinize teşekkür ederim dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSgk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17