banner268

‘Tek sevdamız vatan’

Akşam namazını müteakiben Rabia meydanında toplanan vatandaşlar, dev ekranlardan 15 Temmuz kalkışma gecesi İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa’da yaşanan olayları anlatan videoları ve slayt gösterilerini izlediler. Tüm şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitler için okunan hatim duası ve 15 Temmuz’un simgesi selaların ardından meydanda büyük bir katılımla yatsı namazı kılındı

Haliliye Belediyesi mehteran takımının konserinin ardından ‘Tek sevdamız vatan’ adlı tasavvuf konserini dinleyen vatandaşlara, gecenin ilerleyen saatlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından çorba, çay ve su ikramları yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin ile birlikte iştirak ettiği etkinliklere, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutan Albay M. Kemal Timuroğlu, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Topçu Meydanı, Atatürk Bulvarı, Köprübaşı ve Sarayönü caddesindeki esnafları gezen Vali Erin, vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Erin ve diğer idarecilerin gece geç saatlere kadar halkla iç içe olduğu Rabia meydanındaki etkinlikler, bu akşam saat 20.00’de Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarından hazırlanan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi” adlı resim sergisinin açılışı ile başlayacak. Etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, meydanda cemaatle yatsı namazı, Grup Genç ilahi ve ezgi dinletisinin ardından büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ikramları ile devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269