banner268

Suriye sınırında sessizlik hakim

Edinilen bilgiye göre, PYD terör örgütünün kontrolündeki Suriye’nin Telabyad kenti ile Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi arasındaki sınır hattında yaklaşık iki hafta önce teröristlerin roketli saldırısıyla başlayan askeri hareketlilik yerini sessizliğe bıraktı. 6 Mayıs'tan itibaren sınır hattında hakim olan sessizlik sürüyor. 28 Nisanda terör örgütü PYD’nin kontrolündeki Suriye’nin Telabyad ve Resulayn kentlerinden YPG’li teröristler tarafından Türkiye tarafındaki sınır karakollarına roket atılmış ardından ise angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verilmişti.
18 teröristin öldürüldüğü saldırıların ardından Türkiye sınırda güvenlik kuleleri inşa edip yeni mevziler kazdıktan sonra 6 yeni tank yerleştirmişti.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeSınır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269