banner268

Perçi,"Bütün çocuklarımızın sahip olması gereken hak ve değerlere en kısa zamanda kavuştuğu bir dünya dileğiyle"

Birecik Kaymakamı Perçi,11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda;

11 Ekim kız çocuklarının haklarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla BM Genel Kurulunca "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edilmiştir. Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucu 2012 yılında kabul edilen gün, kız çocuklarının sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak bakımından önemlidir.

Devletimiz, kız çocuklarının erken yaşta evlenmelerinin önüne geçilmesi,  eğitim imkânlarına erişiminin iyileştirilmesi ve engellerin ortadan kaldırılması için tüm imkânlarını seferber etmiş ve her kademede çocuk haklarını geliştirerek, bu haklara saygı duyulmasını sağlama kararlılığını göstermiştir.

Ülkemiz, kurulduğu tarihten bu yana, çocuklara yönelik hassas bir politika izlemiştir. Devletimiz çocuğun yararı doğrultusunda hareket ediyor ve çocuğun bütün haklarının korunması için Anayasada yer alan sosyal devlet anlayışı çerçevesinde gerekli her türlü önlemi alıyor.

Bütün çocuklarımızın sahip olması gereken hak ve değerlere en kısa zamanda kavuştuğu bir dünya dileğiyle; 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün bu amaca en güzel şekilde aracılık etmesini temenni ediyorum.dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269