banner268

"Karanlığa Karşı Direniş"

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan, demokrasiyi canları pahasına savunarak cuntacılara geçit vermeyen halkın yazdığı destan, tiyatro ile anlatıldı.

Rabia meydanında teravih namazından son Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitim Derneği'nin organize ettiği, yönetmenliğini Mehmet Tahir İkilerin yönettiği ''15 Temmuz Karanlığa Karşı Direniş'' adlı tiyatro vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

15 Temmuz’un simgesi olan Şehit Ömer Halis Demir’in darbeci Semih Terzi’yi vurduğu anların gösterildiği tiyatro sahnesinde Şanlıurfa halkı gözyaşlarını tutamadı ve tiyatrocuları ayakta alkışladı.

15 Temmuz ihanetini anlatan ''Karanlığa Karşı Direniş'' tiyatro oyunu programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Şanlurfa İl Müftüsü ihsan Açık, Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcileri, Şehit yakınları, gaziler ile binlerce vatandaş katıldı.

Yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı Karanlığa Karşı Direniş tiyatrosunda FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe planı ve buna karşı kahraman Türk halkı ve askerlerin verdiği mücadele anlatıldı. Kendisi de o gece eşiyle birlikte Eryaman'daki evlerinden çıkarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Jandarma Genel Komutanlığı çevresine koştuklarını söyleyen İkiler, “O gece helikopterin açtığı ateşle Cuma Dağ’ın kafasının koptuğunu gördüm. Gördüklerimi ve yaşadıklarımı anlatmak istedim. Bu tiyatroyu Türk milleti yazdı, biz de burada size gösterdik. O gece yaşananlar gerçekti ama bugün bu sahnede sunduğumuz bir tiyatrodur. Rabbim bir daha böyle bir gece yaşatmasın” diyerek duygularını ifade etti.

Düzenlenen programından sonrasında ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Haliliye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi Rabia meydanını dolduran binlerce vatandaşa çeşitli ikramlarda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269