banner268

Bakan,Çelik ve Eroğlu Şanlıurfa'da

Bakanlar ve bürokratlar, Şanlıurfa GAP Havaalanında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız ve Mehmet Ali Cevheri, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile il protokolü tarafından karşılandı.

Her iki Bakanı Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Vali Tuna, ziyaret anısına bakan Eroğlu ve Çelik’e birer tablo hediye etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve bakanlık bürokratlarının eşlik ettiği Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti. Burada valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, Vali Tuna ile makamda gerçekleşen görüşmenin ardından basın toplantısına geçti.

Bakan Çelik: Bu Bir Dönüm Noktası

Toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakan Eroğlu ve genel müdürlerini Şanlıurfa’da ağırlamaktan şeref duyduklarını belirterek, bu ziyaret tarım, hayvancılık, orman ve su hizmetleri anlamında çok önemli. Bakanımız, bugün çok önemli projelerle buraya geldi. Öyle diyebiliriz ki, bugüne kadar yapılanların bir dönüm noktası olacak yatırımlar, bugünkü temel atma programımızla hayata geçecek” dedi.

Basın toplantısına, Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri ve bürokrat heyetiyle katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003 yılından bu yana Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlarla kentin Türkiye’nin önde gelen büyük şehirlerinden biri haline geldiğini anımsattı.

Eroğlu: 12 Tesisin bedeli 764 milyon lira

Bakan Faruk Çelik’e ve Şanlıurfalılara teşekkür eden Eroğlu, “Bugün temel atma törenlerimiz ve iftar programımız var. Bugün, Urfa tarihinde bir milat olarak anılacak. Bugün niye geldik? Urfa GAP’ın merkezi, Türkiye’yi doyurabilecek bir üretim merkezi. Bu nedenle Urfa’ya çok önem veriyoruz. Urfa’da tarım ve şehirciliğe verilen desteklerle 2003’ten bu yana gelinen noktayı görüyorsunuz” dedi.

Genel Müdürlüğü döneminden beri Urfalıların fahri hemşehrisi olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Urfa’ya her gelişimizde müjde veriyoruz. Şimdiye kadar 85 müjde verdik. Bunlardan 57’sini tamamladık ve hizmete sunduk, çoğu yüzde 90 oranında tamamlanmış 28 projemiz ise yapım aşamasında bulunuyor. Bugün temelini atacağımız 12 tesisimizin yatırım bedeli ise 764 milyon lirayı buluyor” şeklinde konuştu.

2003 Yılından bu yana Şanlıurfa’ya yapılan içme suyu ve sulama yatırımları hakkında bilgiler veren Eroğlu, “Bakanımız Faruk Çelik’in de isteğiyle Orman Bölge Müdürlüğü’nü Şanlıurfa’da kurduk. Bu yıl, Orman Müdürlüğümüz 3750 dekar alanda ağaçlandırma yapacak, 28 milyon fidanı toprakla buluşturacak, 313 km yol kenarı ağaçlandırması yapacaktır” dedi.

Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Urfa’yı doğa turizminde kalkındıracak önemli bir proje hazırlığı içinde olduğu müjdesini de veren Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Urfa doğa turizminde de önemli potansiyellere sahip. Bu potansiyelin değerlendirileceği bir proje Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce hazırlandı. Bunun uygulaması da çok güzel şekilde gerçekleşecek, Urfa turizmde de hak ettiği payı muhakkak alacaktır.”

Basın toplantısının ardından temel atma töreninin yapılacağı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ne geçen Bakanlar, burada DSİ tarafından inşa edilecek Siverek İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı, İçmesuyu Arıtma Tesisi, 5 adet sulama tesisi, 4 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacaklar. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Şanlıurfa’da düzenlenecek merasimde orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların kalkındırılması maksadıyla 8 aileye gelir getirici tür sertifikası verecek. Ayrıca Antep fıstığı, badem ve çam fidan türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 255 bin 230 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Siverek İlçesi ve civar yerleşim yerlerine yılda 40,15 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. 7 yerleşim yeri ve 90 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca 3,5 km yol inşa edilecek.

Şanlıurfa’ya son 6 Yılda 2 Milyar 860 Milyon TL’lik 92 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 16 Kasım 2012, 10 Mayıs 2013 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde Şanlıurfa’ya verdiği 2 milyar 770 milyon TL’lik 85 müjdeye ilave olarak 97 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Şanlıurfalılara 2 milyar 860 milyon TL’lik 92 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, şehir ormanı, bal ormanı, mesire yeri ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.


Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBakanlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17