banner262

İşsiz esnafa 10 ay maaş

İşçiler için uygulanan işsizlik maaşı, esnaf için de hayata geçiyor. 1 Ocak’ta hizmete sunulacak Ahilik Sandığı, işi bozulan Bağ-Kur esnafının imdadına yetişecek. Bağ-Kur’lular 10 ay süreyle 1.411 lira işsizlik maaşı alabilecek. Sandık primi, sigortalının prime esas günlük kazançlarından, yüzde 2 sigortalı ve yüzde 1 devlet payı olarak ödenecek.

KAZANÇ SINIRI

Mevcut prime esas kazanç alt sınırına göre; esnaf aylık en az 35.55, devlet de 17.77 kuruş verecek. Son 3 yıl içinde 600 gün faaliyetini sürdüren ve sandık primi ödeyenlere 180 gün, 900 gün faaliyetini sürdüren ve sandık primi ödeyenlere 240 gün, 1080 gün faaliyetini sürdüren ve sandık primi ödeyenlere 300 gün süreyle ödenek verilecek.

SON 4 AY ÖNEMLİ

Ödeneğin günlük tutarı, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama kazancın yüzde 40’ı kadar olacak. Ancak ödenek, asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’ini geçemeyecek. Mevcut asgari ücrete göre; damga vergisi kesilmiş aylık en az 705.60 kuruş, en çok bin 411 lira ödenek verilecek.

ÇIRAK DEVLETTEN

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, geçtiğimiz gün esnafa müjde niteliğinde bir haber vermişti. Tüfenkci, çırak aldığında ücretlerinin devlet tarafından ödenmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyleyerek, “En azından primlerinin bir kısmını ve maaşlarını biz ödeyeceğiz” demişti.

Anahtar Kelimeler:
EsnafIşsizlik Maaşı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17