banner268

Eyyüpoğlu: "Çiftçimizin hakkını kimse yiyemez"

Türkiye Pamuğunun yüzde 45’ini üreten Şanlıurfa’nın pamuk fiyatını belirlemesi gerektiğini söyleyen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, artan fiyatta dolardaki yükseliş ile birlikte ülke ve dünya piyasalarındaki pamuğun durumunun etkili olduğunu vurguladı.

Pamuk fiyatlarının dengeli olması amacıyla 5 Ekim günü 3 Ziraat Odası Başkanı, 3 çiftçi, 3 çırçır fabrikası ve 1 Ticaret Borsası temsilcisinden oluşturulan 10 kişilik komisyon pamuk fiyatlarını açıklamıştı. Piyasalardaki değişimin ardından Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı yaptığı titiz araştırma sonrası bugünkü fiyatı 40 randıman pamuk için 3.00 TL olarak açıkladı. Fiyatın belirlenmesinde dolardaki yükselişle birlikte pamuk maliyetinin yükselmesi olarak gösterildi.

Pamuğun son fiyatını açıklayan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Türkiye ve dünya piyasasında en fazla pamuğu üreten Şanlıurfa’nın artık daha fazla söz sahibi olmasının vaktinin geldiğini bu yüzden fiyatların açıklanmasında her kesimin hassasiyetinin göz önünde bulundurulacağını söyledi. Ayrıca Başkan Eyyüpoğlu, çeşitli spekülasyonlarla pamuğun fiyatının düşürülmeye çalışıldığının

farkında olduklarını belirterek, çiftçisinin emeğini kimsenin yiyemeyeceğini kimseye de yedirtmeyeceklerini söyledi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi; “ Bugün Türkiye Pamuğunun yüzde 45’ini üreten Şanlıurfa çiftçileri olarak elbette pamuk fiyatının belirlenmesinde etkili olmalıyız. Bu kapsamda pamuk fiyatının günlük belirlenmesi için geçtiğimiz hafta 3 ziraat odası başkanı, 3 pamuk çiftçisi, 3 çırçır fabrikası ve 1 Ticaret Borsası temsilcisi olmak üzere 10 kişilik bir komisyon oluşturduk. Son açıklanan fiyatın ardından İzmir ve Adana Pamuk piyasası baz alındığında pamuk fiyatında yükseliş yaşanmıştır. Ancak şunu belirtmeliyiz ki Türkiye Pamuğunun yüzde 20’sini üreten İzmir veya Adana’nın değil Şanlıurfa’nın fiyatları belirlemesinde etkili olmalı. Ayrıca dolardaki yükseliş nedeniyle artan girdiler düşünüldüğünde 40 randıman pamuğun bugünkü fiyatı Tüylü 3.00 TL, Tüysüz 2.900 TL olarak belirlenmiştir. Şunu belirtmek isteriz ki fiyat belirlerken 50-60 derece sıcağın altında çalışan pamuk çiftçisinden taraf olacağız. Her zaman olduğu gibi bugün de yarında çiftçimizin emirlerindeyiz. Çiftçisinin temsilcisi Şanlıurfa Ziraat Odası olarak bundan sonraki fiyatlandırmayı piyasa şartlarını daha titizlikle araştırıp fiyat açıklayacağız. Çiftçimizin hakkını kimse yiyemez kimseye de yedirtmeyiz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli günler dileriz.”

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269