banner268

BAŞKAN PELTEK “ÜYELERİMİZİN, HATALI VERGİ KAYITLARINI DÜZELTMESİ GEREKİYOR”

Üyeleri bilgilendirmek ve olası bir mağduriyeti önlemek adına yazılı bir açıklama yapan (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek “5174 Sayılı TOBB Kanununun 83.maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları 12 Eylül 2022- 26 Eylül 2022 tarihlerinde hafta içi 08.30 – 17.00 saatleri arasında Oda Sicil Biriminde incelemeye açık olup, hatalı kayıtları için dilekçe ve ekinde sunacakları belgeler ile düzeltmeleri gerekmektedir.

Bu düzeltme işlemi çerçevesinde Odamıza daha önce hiç vergi hesap numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen süre içinde Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri, vergiden muaf olan üyelerimizin (Kooperatifler, vb.) vergiden muaf olduklarına ilişkin muafiyet belgelerini seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için 26 Eylül 2022 Pazartesi günü Saat 17:00’a kadar ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kayıtlarını düzenlemeyen üyelerin Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır. Önemle duyurulur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269