banner268

1 Ekim öncesi belediyelere akın etti...

Türkiye’de 1 Ekim tarihinden itibaren başlayacak yatay mimari dönemi müteahhitleri harekete geçirdi. Stüdyo dairelerin üretimine son veren, kat yüksekliğini sınırlayan ve emsal harici tüm alanlara yüzde 30 sınır getiren yeni düzenleme öncesinde müteahhitler, ellerinde yüksek katlı ve 1+0 daire planlarının da bulunduğu konut projelerine ruhsat çıkarmak için belediyelere akın etti. Karar'dan Hamide Hangül'ün haberine göre özellikle referandum sonrası raftan indirilen ve kentsel dönüşüm bölgelerinde yapımına start verilen konut projeleri 15 milyar lirayı aşıyor. 

Şayet ruhsatların 1 Ekim’e yetiştirilememesi durumunda bu projelerin planları da değiştirilmek zorunda kalacak. Bunu riske atmak istemeyen müteahhitler de yapı izinlerini üç ay içerisinde yetiştirmek için belediyelerin yolunu tutuyor. Çünkü, daha önce başvurusu yapılmış ancak henüz alınmamış yapı ruhsatları 1 Ekim’e kadar alınırsa, eski yönetmelik hükümleri uygulanacak.  Planların değiştirilmesine gerek kalmayacak. Müteahhitlerin ruhsat almak için uğraştığı milyarlık projelerde daire teslimlerine 2018 yılı sonundan itibaren başlanması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Inşaat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269