banner268

Yargıtay’dan okul servisleri ile ilgili emsal karar!

İzmir'in Buca ilçesinde, 2011 yılında okuldan alınan öğrencileri servis aracı ile evlerine bırakan servis hostesi yarı yolda araçtan inmiş, servis şoförü öğrencileri tek başına bıraktığı sırada, öğrencilerden biri otomatik kapı düğmesine çarpıp kapı açılınca araçtan düşerek yaralanmıştı. Açılan dava sonrası servis annesine ve servis şoförüne para cezası verilirken, Yargıtay servis annesine verilen cezayı bozdu

HUKUKÇULAR: "EMSAL KARAR OLDU"

Yargıtay'ın kararı onamasından sonra açıklama yapan hukukçular, "Yargıtayın dava konumuza ilişkin vermiş olduğu emsal karar; okul çağındaki binlerce öğrenciyi ve velilerini ilgilendirmektedir. Söz konusu emsal karar aynı zamanda da direnme kararının onanması olduğu için büyük önem taşımaktadır. Nitekim Yargıtay daha önce oy çokluğu ile vermiş olduğu bozma kararındaki yanlışından dönmüştür. Umarım bu karar sonucunda, ailelerin çocuklarını emanet ettikleri okul servisindeki görevliler, sorumluluklarının daha fazla farkına vararak, kendilerine emanet edilen öğrencileri kendi öz çocuklarıymış gibi görüp daha hassas ve özenli davranırlar" ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
EğitimServis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17