banner262

Tuna'dan öğrencilere Azerbaycan ödülü

Geçtiğimiz Aralık ayında Şanlıurfa’da yapılan Türk Dünyası 3. Bilim ve Kültür Şenliğinde başarılı olan 28 öğrenci, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından 3 günlük Azerbaycan gezisiyle ödüllendirildi.

Azerbaycan gezisi kapsamında keyifli vakit geçiren öğrenciler, Azerbaycan kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ve Gence şehrini gezme imkanı bulan öğrenciler, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğini de ziyaret ederek Büyükelçi Erkan Özoral’la tanışma imkanı buldular. Büyükelçi Özoral da Şanlıurfalı öğrencilerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş iki ülke olduğunu kaydeden Özoral; öğrencilerin bu kardeşliği yakından hissetmesini sağlayan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya da teşekkür etti.

Gezileri kapsamında Bakü Şehitliğini ziyaret eden Şanlıurfalı öğrenciler akşam yemeğinde de Mahmut Hüdayi Vakfı Başkanı Ahmet Tecim’in konuğu oldular. Düzenlenen Azerbaycan gezisi için Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya teşekkür eden öğrenciler: “Bu gezi bizim motivasyonumuzu arttırdı. Çalışınca, emek verince yapılan işlerin karşılığının alındığını gördük. Valimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Gezide Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İbrahim Erdoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Çelik, Valilik Özel Kalem Müdür Yardımcısı Adil Bayraktar, Protokol Şube Müdürü Mustafa Özsoy, öğrencilerin rehber öğretmenleri ve valilik görevlileri yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Eğitimşanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17