banner268

“Tatilde kitap okumayı ihmal etmeyin”

Yosunkaya ve Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız ve 15 Temmuz Şehitleri Derneği Başkanı Fuat Gündoğan ile birlikte, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı. Yosunkaya ve Ayhan, öğrencileri tek tek tebrik ederek, karne ve başarı belgelerini verdi.
“Tatilde kitap okumayı ihmal etmeyin”
Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, tören sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilerin karne sevincine ortak olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Bütün öğrencilerin iyi bir tatil dönemi geçirmelerini dileyen Yosunkaya, “Tabi tatil döneminde kitap okumayı da ihmal etmemelerini özellikle kendilerine hatırlatmak istiyorum” dedi.
Velilere de seslenen Yosunkaya, “Nasıl ki çocuklarımızın aldığı takdir, teşekkür gibi iftihar belgeleriyle övünüyorsak, bundan haklı olarak kendimize pay çıkartıyorsak, eğer bugün öğrencilerimizin karnesinde zayıf olarak değerlendirdiğimiz notlar varsa bunu da veliler olarak öğrencilerle birlikte üstlenmeliyiz. Ortada bir başarı veya başarısızlık varsa her ikisini de hep birlikte göğüslemeliyiz. Bu daha öğrencilerimiz için eğitim hayatının başı sayılabilecek dönemler. Karnesinde zayıf olan öğrencilerimiz önümüzdeki yıl daha çok çalışarak aradaki açığı kapatacaklardır. Ben tekrardan gerek öğrencilerimize gerek yıl boyu öğrencilerin eğitimi için emek harcayan öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı bir tatil dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.
“Veliler, başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da pay sahibi”
Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da acısıyla tatlısıyla bir eğitim-öğretim döneminin daha geride kaldığını ifade ederek, “Bugün alınan karneler, öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirmesidir. Sayın kaymakamımızın dediği gibi başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da öğrenciler kadar velilerin de pay sahibi olduğu unutulmamalı, çocuklara buna göre davranılmalıdır. Ben bütün öğrencilerimizin mutlu, sağlıklı bir tatil dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAkçakale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269