banner262

Şanlıurfalı Öğrenciler ‘in Büyük Başarısı

Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 6 öğrenci Urfa STEM ve Bilim Merkezi'nin destekleriyle Robotik alanında hem ulusal hem de uluslararası baz da başarılar elde etmeye devam ediyor. 2015 ve 2016 yıllarında üst üste ulusal çapta düzenlenen 10 ve 11. MEB Robot yarışmalarında 1.likle dönen öğrenciler şimdi de ülkemizi temsilen Amerika yolcusu.

Şanlıurfalı Öğrencilerden oluşan URFA STEM takımı 160 Ülke Arasında Türkiye'yi Temsil Ediyor

16-18 Temmuz 2017 tarihleri arasında Amerika'nın başkenti Washington'da IFC tarafından yürütülen FIRST Global adlı robot yarışmasında 160 ülke arasında Türkiye'yi temsil edecek olan Şanlıurfa’lı öğrenciler 5 aydır aralıksız şekilde sürdürdükleri çalışmaları tamamladılar.

Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe’den Dünyaya Açılan Kapı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün himayesinde çalışan URFA STEM takımı yoğun bir şekilde yarışmaya hazırlanırken aynı zamanda El Cezeri gibi Dünya’da ilk robot çalışmalarının temelini atan Ata’larının başarılarını yeniden gün yüzüne çıkarma niyetinde. Hazırladıkları robot ile yine birincilik basamağını hedefleyen Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Urfa STEM ve Bilim merkezinin desteğiyle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’den dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Sadece Robot Değil, Kültür İlim İrfan Alışverişi

Uluslararası yarışmanın bir amacı da STEM ve Robot alanında çalışan öncü ülke ve kurumların kültürünün ve çalışmalarının da uluslararası ortamlarda tanıtılması, bu kapsamda Ülkemizin ve Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören URFA STEM grubunun diğer ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları 3 dilde yürütülüyor. Yarışma kapsamında ülkemizin ve yarışma grubunun tanıtımına destek olmak için de https://twitter.com/TeamTurkey_FGC adresini takip ederek @urfastem etiketiyle destek çıkabilirsiniz

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17