banner268

Şampiyon Muhammed Canbek

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Sanat Merkezi’nin ortak organizasyonuyla yapılan Okullararası Mangala Turnuvası çekişmeli geçen karşılaşmalar neticesinde Endülüs Koleji öğrencilerinden Mehammed Canbek rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Turnuva sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Canbek, Böyle bir turnuvada birinci olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, zeka oyunu olan Mangala toplamda 48 taştaş oynanan bir oyundur. Rakiplerimi tebrik ederim çok güzel bir mücadele oldu. Çok zorladılar beni ama kazandığım için mutluyum. Herkes istediği zaman bir şeyi başarabilir. Her kesin bir şeye yeteneği vardır. Arkadaşlarımda çok güzel oyunlar sergilediler. İnşallah bir dahaki sefere birinci olurlar. Öğretmenlerime ve Aileme de teşekkür etmek istiyorum. Benim kazanmamda çok emekleri var. Dedi.

Endülüs Koleji öğretmenlerinden Didem Çelebi ise, Çok güzel bir mücadele olduğunu belirterek, öğrencimi tebrik ediyorum. İnşallah bu başarıları artarak devam edecektir. Turnuvada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dedi.Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ümit Doğan ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Mangala Hatay, Urfa ve Antep yöresinde oynanan bir oyundur. Biz bu oyunun öğrencilerimizce öğrenilmesi, bireysel yeteneklerinin fark edilmesi ve özel yeteneklerinin gelişmesi adına 80 okulumuzda bu turnuvayı gerçekleştirdik. Sonrasında yarı final ve final için biz Arkeoloji ve Mozaik Müzesinde bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere yardımları olan Arkeoloji ve Mozaik Müzesi Müdürü Celal Uludağ teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zaten yöremizin oyunu genel olarak yaşlılarımız bu oyunu bilmekte yavaş yavaş körelen bu oyunun tekrar canlanmasını gerçekleştirdik. Geleneksel zeka oyunu Mangala Türk zeka ve strateji oyunu, 2012 yılından itibaren zeka oyunları seçmeli ders müfradatında okullarda oynatılmaya başlanan oyun kültürümüze yeniden kazandırılma ve yaygınlaştırılma çalışmaları öncülüğünde yaşatılmaya devam ediyor. İnşallah ulusal bazda bir turnuva gerçekleştireceğiz. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaMangala
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17