banner268

Öğrencilere altın ödül

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın önerisiyle il genelindeki okullarda okuyan öğrencilerden, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirini ezberleyenler çeyrek altınla ödüllendirilmeye devam ediyor. Şair Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirini ezberleyen Harran’daki 87 öğrenci ile Akçakale’deki 72 öğrenciye ödüllerinin verilmesi için tören düzenlendi. Harran’da düzenlenen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Harran Kaymakamı Temel Ayca, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Uyanık, Harran Belediye Başkanvekili Zeki Kırkıl, Harran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halit Aslıhan, ilçedeki okul idarecileri ve öğrencileri katıldı. Harran’daki törende öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Sadece şiir olarak ezberlemek değil tabi ki, bunun manasına, taşıdığı anlama uygun olarak bizim günümüze geçmişimize, bugünümüze dünyaya bakışımızı şekillendirmemizdir. Eskiden neler yaşanmış, ecdadımız ne yapmış, bize karşı neler yapılmış, bugün neler yapılmaya çalışılıyor, dünyada neler olup bitiyor, niçin savaşıyoruz, birileri niçin üzerimize geliyor konularında fikir sahibi olmamız ve bugünün dünyasını iyi anlamamız gerekiyor. Aynı şey, yüz yıl önce olan hadiselerdir. Bugün biraz farklı versiyonlarla yine cereyan ediyor. Dünyada iyiler ve kötüler var, güçlüler zayıfı ezmeye çalışıyor, zulmedenler var. Savaştan beslenenler var. Bunun karşısında kendini savunmaya çalışan masumlar, mazlumlar, mağdurlar var. Türkiye de bunlara elinden geldiğince sahip çıkmaya, yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülkenin bağımsızlığını, birliğini, bütünlüğünü sürdürmeye çalışıyor. O zaman dedelerimiz gidip cephede savaşıp şehit olmuşlar, gazi olmuşlar bu ülkeye düşmanı sokmamışlar. Edirneli, Urfalı, Sinoplu, Adanalı, Hakkarili, Yemenli, Kudüslü bizim insanlarımız gelip Çanakkale’de savaşmış ve orada yan yana yatıyorlar. Dedelerimiz, şehit olarak bu toprakları bize vatan yapmışlar. Dolaysıyla biz de emanet olan bu vatanı düşmana işgal ettirmemek için terör örgütleriyle mücadele ediyor, sınırlarımızın ötesindeki konulara daha duyarlı davranıyoruz, bu arada mağdur ve mazlumlara da yardımcı oluyor, onlara kapımızı açıyoruz. Osmanlı döneminde de yine büyüklerimizin yaptığı gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti olarak aynı misyonla hareket ediyoruz. Dünyada huzur olsun, barış olsun, savaşlar olmasın diye zalimlere ve onların piyonu olan terör örgütlerine dur demeye çalışıyoruz” dedi.
Harranlıların, vatanına, bayrağına, milletine, devletine bağlılıkta yüksek bir duyarlılığa sahip olduğunu bildiklerini dile getiren Vali Tuna, “Harranlı hemşehrilerimiz yüzde yüze yakın bir oranda fikir birliğine sahiplerdir. Her zaman durdukları yeri bilmiş, tavırlarını net olarak ortaya koymuşlardır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın da net bilgiye sahip olması önemli. Geçmişte neler yaşandığını bilmeleri ve bugün uyanık olmaları, çok çalışmaları gereklidir. Çanakkale şehitlerine olan borcumuz nedir, bunu iyi anlamamız lazım. O zaman okullarını bırakıp cepheye giden lise öğrencileri vardı, şehit oldular. Bugün de ülkemiz terörle mücadele ediyor. Vatanı koruma işini askerimiz, polisimiz layıkıyla yapıyor. Bugün sizin yapmanız gereken eğitimlerinizi tamamlamanız, okullarınızı güzelce okumanız, yarınlara güvenle bakan birer meslek sahibi olmanızdır” diyerek tavsiyelerde bulundu.
Konuşmaların ardından Çanakkale Şehitlerine şiirini ezberleyen öğrencilere çeyrek altından oluşan ödülleri Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve diğer katılımcılar tarafından verildi.
Akçakale’de 72 öğrenci ödüllendirildi
Çanakkale Şehitlerine şiirini ezberleyen öğrencilere ödüllerinin dağıtılması için Akçakale’de düzenlenen törene de Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
“Çocuklarımız oldukça başarılı”
Akçakale’deki törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, başka şehirlerde de benzer etkinlikler düzenlediklerini ancak Şanlıurfa’da öğrencilerin ezber yeteneğinin ve katılım sayısının oldukça yüksek olduğuna şahit olduklarını belirterek, “Öğrencilerimiz oldukça uzun ve eski Türkçe kelimelerden oluşan bir şiiri ezberlediler. Hafızalarına hayran olmamız lazım. Demek ki bu genç beyinler istendiğinde çok daha fazlasını yapabilirler. O yüzden şimdiden onlara hayatta lazım olacak bilgileri vermemiz gerekiyor ki onlar da hafızalarına yerleştirsinler. İnşallah ileride Çanakkale şehitlerine layık birer evlat, bu ülkeyi ileriye götürecek birer vatandaş olsunlar. Dostlukları, kardeşlikleri, birlik ve beraberlikleri daim olsun. Bu yaptığımız çalışma, geleceğimiz olan çocuklarımıza bir yatırımdır. Çanakkale’yi anlamaları açısından bir basamaktır. Çünkü bunun devamında geçmişimizi, tarihimizi iyi bilmeleri, bağımsızlık uğrunda hangi bedelleri ödediğimizi ve bugünün dünyasını anlamaları, bunun için çok çalışmaları gerektiğini bilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
Çanakkale Şehitlerine şiirini ezberleyen öğrencilere ödüllerinin dağıtımı için Akçakale’de gerçekleştirilen törende konuşan Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, “Çanakkale Destanının toplumumuz açısından önemini birkaç noktadan ele almak mümkündür ama özellikle ben şu konuya değinmek istiyorum. Son zamanlarda daha çok bir araya gelmemiz, birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha fazla olması gereken günler yaşıyoruz. Çanakkale’ye baktığımız zaman toplumumuzun birliğini, beraberliğini inanmışlığını orada görmekteyiz. Ülkemizin her tarafından gelmiş memleket evlatları orada yatıyor. Çanakkale destanının toplumumuz açısından önemi bu birlik ve beraberlik açısından çok büyüktür. İnşallah bu şiir vesilesiyle öğrencilerimiz oradaki asıl düşüncelere erişecek, oradaki ruhu hayatları boyunca yaşayacaklardır. Valimize bu projeyi desteklediği için şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ezberledikleri Çanakkale Şehitlerine şiirini okuyan öğrencilere altın ödülleri verildi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHarranAkçakale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17