banner262

MTÜ’den Tahıl Üretimine Destek

lgili karar gereği Türkiye’de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanlar ile işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle bitkisel üretimin artırılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda MTÜ Tarım Kampüsü Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazisinde üretim süreci planlandığı gibi devam ediyor.

İlerleyen günlerde hasat sürecinin başlayacağını vurgulayan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut şunları söyledi:

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nı temel alarak üniversitemizin tarım üretimine müsait bütün arazisinin kullanımı konusunda karara vardık. Bu anlamda üniversitemizin tarım yerleşkesinde bulunan arazilerin tamamında öncelikli olarak tahıl üretimi olmak üzere çeşitli bitkisel üretim ürünleri yetiştirerek ülkemiz bitkisel üretimine destek vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla üretilecek olan hububatın Türkiye Cumhuriyeti Toprak Mahsulleri Ofisine vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca tarım yerleşkemizde bitkisel ve hayvansal üretim açısından da AR-Ge faaliyetlerimiz mevcut. Özellikle bitkisel üretimde değişik meyve türlerinde modern yetiştiricilik sistemleri geliştirmeye çalışıyoruz. Ziraat Fakültemiz öğretim üyeleri gerek AR-GE çalışmaları, gerekse çiftçilerimize üretimde yeni gelişmeleri aktarmakla yöremizde üretim desenini genişletme anlamında kapsamlı çalışmalar yürütmekteler. Sosyal sorumluluk adına Kale’de yürütülen çilek projeleri, üzümsü meyvelerden böğürtlen yetiştiriciliği ve diğerlerini bu anlamda örnek gösterebiliriz. Bu sene ve bundan sonra da İnşallah tahıl ve benzeri mahsullerimiz ülkece bol ve bereketli olur.”

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMtü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17