banner268

Meslek Yüksekokullarının Geleceği Uluslararası Sempozyumda Masaya Yatırıldı

Meslek Yüksekokullarının Geleceği Uluslararası Sempozyumda Masaya Yatırıldı

Bosna-Hersek’in Başkenti Saraybosna’da yapılan VI. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’na (UMYOS) Harran Üniversitesinde 6 öğretim elemanı katıldı.Sempozyuma çok farklı ülkelerden ve Türkiye’den yüzlerce akademisyen katıldı. Sempozyumda Meslek Yüksekokullarında karşılaşılan temel sorunlar ve geleceğe dair çözüm önerileri çok yönlü olarak tartışıldı. Türkiye’deki MYO’nın da genel bir fotoğrafının çekildiği sempozyumda, mutlak surette başta müfredatlar (öğretim programları) olmak üzere, öğretim elemanı sayısı ve kalitesi, fiziki imkanlar /mekanlar ve istihdam durumunun yeniden gözden geçirilerek MYO’nın çağa uygun bir formata dönüştürülmesi gerektiği hususu geniş bir şekilde tartışıldı. Mevcut müfredatlarda teorik derslerin çok yoğun olarak verildiği ve dolayısıyla öğrencilerin yeterince pratik yapma imkanı bulamadığı, bu da sektör ile ön lisans mezunları arasında istihdam noktasında ciddi sorunlara yol açtığı tespit edildi.

VI. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’na Harran Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Şanlıurfa Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Azmi Aktacir, Yrd. Doç. Dr. Gamze Kızılkaya (Eğitim Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Reşit (Bozova MYO) ve Öğr. Gör. Mehmet Cançelik (Sosyal Bilimler MYO) katıldı.

Harran Üniversitesi adına sempozyuma katılan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Akpünar; “Sempozyuma Harran Üniversitesi adına 6 akademisyen ile katıldık. Bu sempozyumda gördüğüm YÖK’ün bize verdiği vizyon ile ortaya çıkan hemen hemen paralel gidiyor. Bu anlamda sempozyumu YÖK’ün vizyonunu doğrulatmak anlamında çok faydalı gördüm. Fikir anlamında çok yol aldığımızı düşünüyorum. Bizim zaten bu konularda hazırlıklarımız var. Burada tartışılan konuları Üniversitemizde birkaç tur tartıştık, çalıştaylar yaptık ve yeni çalıştaylar yapmayı planlıyoruz. Meslek Yüksekokulları tartışmaları bağlamında Harran Üniversitesi olarak birçok üniversiteden önde olduğumuzu söyleyebiliriz.” Şeklinde konuştu

Sempozyuma Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müfredatlarının Öğrenci Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi çalışmasıyla katılan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş; “ Meslek Yüksekokullarında verilen müfredatların çok ağır olduğu ve daha çok teorik derslerden oluştuğu bilinen bir gerçek. Dolayısıyla mezuniyet sonrasında öğrencilerle sektör arasında birtakım sorunlar yaşanmaktadır. MYO’nın içinde bulunduğu bu sorunlardan kurtulması için bundan sonraki süreçte uygulamalı derslerin yoğunlaştırılması gerekmektedir. Bu bağlamda YÖK’ün de vizyon olarak belirlediği 3+1 modelinin (3 dönem teorik + 1 dönem uygulama) bir an önce hayata geçirilmesinin gerekli olduğuna inanıyorum.” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müfredatlarının Öğrenci Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi isimli çalışmasıyla sempozyuma katılan Şanlıurfa Teknik Bilimler MYO Müdür Doç. Dr. M.Azmi Aktacir; “ Farklı ülkelerden ve üniversitelerden MYO’larla ilgili önemli tartışmalar yapıldı. Mesleki anlamda oturumlarda hem başkanlık yaparak hem de bildiri sunarak verimli etkili bir katılım gerçekleştirdik. Üniversitemizin birçok alanda öncü olduğunu da burada gördük.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Eğitimşanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17