banner268

Uyuşturucu'ya geçit yok

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca, Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında; 23 Ekim 2020 tarihinden itibaren 'uyuşturucu madde imal ve ticareti' suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik olarak yürütülen operasyonda, toplam (13) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla, Bitlis Merkez, Güroymak, Tatvan ve Mutki ilçeleri ile İstanbul ve Tekirdağ illerinde, 23 Şubat 2021 günü eş zamanlı olarak 178 personel ve 18 aracın katılımıyla operasyon icra edilmiştir.

İcra edilen operasyonda (13) şüphelinin (9)’u yakalanarak gözaltına alınmış, (4) şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir.

Operasyon kapsamında 23 Şubat 2021 günü şüphelilerin yapılan ev ve işyeri aramalarında;

-235 gr metamfetamin,

-782 gr kubar esrar,

-220 gr toz esrar,

-125 gr eroin,

-14 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı (cam pipo, kova, enjektör vb.),

-1 adet 9 mm tabanca,

-45 adet 7,65 mm tabanca fişeği,

-9 adet cep telefonu ve

-5.850 TL suçtan elde edilen para ele geçirilmiştir.

Operasyon kapsamında daha önceki 22 ara yakalamada (39) şüpheliye uyuşturucu suçlarından işlem yapılmış, yapılan operasyonlarda;

-6.150 gr toz ve kubar esrar,

-73 gr metamfetamin,

-11 gr eroin, 8 adet uyuşturucu hap,  

-9 adet uyuşturucu kullanma aparatı,

-1 adet tabanca ve

-1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

   Gözaltına alınan (9) şüphelinin adli işlemleri devam etmektedir.

 Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucudan korumak maksadıyla, uyuşturucu madde türevlerinin ticaretini yapan veya sosyal medya aracılığı ile alenen özendiren şahıslarla, yılmadan ve yorulmadan etkin mücadeleye bölge halkımızın da desteği ile kararlılıkla devam edilecektir.        

Anahtar Kelimeler:
JandarmaBitlis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17