banner268

Süt,"Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır"

DURU TV Yön.Kur.Başkanı Kemal SÜT yaptığı açıklamada;

Kur'an-ı Kerim'de, "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır" mealindeki ayetle, bu gecenin bir ömre bedel eşsiz fırsatlarla dolu olduğuna işaret edilmektedir vurgusu yapan Kemal SÜT, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Allah'tan bir bağış, Peygamber'den bir armağan gibi gelen Kadir gecesi, Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Orucun şifa saçan ellerinde sonsuz mükafatların sunulduğu bu gece, insanlık alemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesidir. Bu yönü ile bütün kutlu zamanların en değerlisi, mübarek gecelerin en anlamlısıdır.

Kadir gecesi bir değerlendiriş, bir karar ve bir hüküm gecesidir. Kuran'ın övdüğü bir gecedir. Çünkü Kuran'ın indiği gecedir Kadir Gecesi. Anlamını ve değerini yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'den alan bu gecenin faziletinin ve kıymetinin bilinmesi, ancak Kuran'a samimiyetle yönelmek, onun insanlığa sunduğu ilahi mesajlarını okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamakla mümkün olacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKadir Gecesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17