banner268

Şırnak Valisi Pehlivan,Balveren Beldesinde çiftçilerle tarlada buluştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar ve buğday hasadı için tarlada bulunan çiftçiler tarafından karşılanan Vali Pehlivan, beraberindeki heyet ile birlikte çiftçilerimizin arasında omuz omuza saf tutarak, türküler eşliğinde orak salladı, ekin biçti. Tüm emektar çiftçilerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlı bir hasat dönemi olması temennisinde bulundu. 



Etkinliği takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan,
“Öncelikle bütün emektar çiftçilerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlı bir hasat dönemi olmasını temenni ediyorum. İlimiz genelinde yaklaşık olarak 650 bin dekarda buğday, 93 bin dekarda arpa, 40 bin dekarda da mercimek ve devamında da diğer kuru tarım ürünlerinin ekimi, biçimi, hasadı yapılıyor. Bu hasadın ilimizde yüzde 75 nispetinde modern makinelerle, biçerdöverlerle yapılmakla birlikte yüzde 25’inde ise arazinin sarp ol asından dolayı tırpan veya orakla hasat yapılıyor. Benim de şahsen aşina olduğum bir yöntemdir. Ben Karadenizliyim. Bizim memlekette halen makinelerin girmediği yerlerde insanlar oraklarla otlarını biçerler. Şırnak'ta bu geleneğin devam ettirildiğini, vatandaşlarımızın türküler eşliğinde ve imece usulü ile bu geleneği yaşattıklarını görmek gerçekten bizi memnun etti. Çiftçilerimizin aralarına girerek, saf oluşturarak bir süreliğine, sembolik de olsa bu hasadı hep birlikte, omuz omuza yapmaktan son derece memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Asırlardır var olan bu geleneği, bağda, bahçede yetişen ürünü bir araya gelmek suretiyle emek, yürek, güç birliği yapmak suretiyle, imece usulüyle hasat yapıldığını görüyoruz. İlimizde tarım ve hayvancılık en önemli geçim kaynaklarından birisidir. Bize düşen bu geçim alanlarında vatandaşlarımızla devletimizin imkânlarını daha etkin bir şekilde, daha fazla fayda sağlayacakları şekilde buluşturmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın vasıtasıyla çok çeşitli teşvikler, destekler var. İlimizdeki Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza sürekli duyurular yapıyoruz. Desteklerden faydalanmak üzere ne kadar hazırlıklı olursak, çaba sarf edersek,proje üretirsek ve uygularsak bu topraklarımızın verimi daha da artacaktır. Ekemediğimiz, nadasa kalmış tarlalarımız da yine üretime kazandırılacaktır. Biliyorsunuz ki tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu dönemde genel olarak üretimin, bu bağlamda da tarımsal ve hayvansal üretimin ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı. Bizim Anadolu’muz, güzel Türkiye’miz her tarafı bereketli topraklarla çevrilidir. Bu toprakları değerlendirmek, ekip biçmek, ürüne dönüştürmek hepimizin görevidir. Her zaman emektar çiftçi kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu güzel geleneği bizlere yaşattıkları için bir kere daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şırnakAli Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269