banner268

Silopi doğalgaz'a kavuştu

 İstasyon alanında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, çalışmalar hakkında Akmercan Bölge Müdürü İbrahim Kurt ve yetkililerden bilgiler alarak değerlendirmelerde bulundu.

        Açılışta konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan,

       “Bugün itibari ile Silopi ilçemize doğalgaz gelmiş bulunuyor. Öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İlimizde doğalgaz çalışmaları başlamıştı. 2018 yılında ilk Basınç Azaltma Merkezi (RMS-A) Şırnak İl Merkezinde kuruldu. Devamında Cizre ile İdil ilçemizde kuruldu. Bugün itibariyle de Silopi ilçemizde Basınç Azaltma Merkezinin ve devamında da İlçemize doğal gaz akışının sağlanmasının startını hep birlikte vermiş oluyoruz. Bugüne kadar İl genelinde 115km hat döşendi ve 100 Milyona yakın da yatırım gerçekleştirildi. Şu anda 11 bin abone kapasitesine sahibiz ve 7 bin aboneye de fiilen gaz verme durumu söz konusudur. Bu seneki hedef bunu 16 bine çıkartmak ve hat uzunluğunu en az 20-30 km daha arttırmaktır. Bu önemli bir yatırımdır. Doğalgaz temiz, tasarruflu enerji kaynağı olarak biliniyor. İlimizin de bu kaynağa kavuşmuş olması hepimizi ziyadesiyle sevindiriyor.

        Ben bu vesile ile bu yatırımın talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza, ilgili bütün birimlere şahsım ve İlimiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu işleri yürüten Akmercan firmasına da çalışmalarında başarı ve kolaylıklar temenni ediyor, teşekkür ediyorum. Ana hatların tesis edilmesi konusunda çalışmaları olan Botaşa da bu vesile ile teşekkür ederim. Bugün Sayın Milletvekilimiz, Komutanlarımız, İl Müdürlerimiz, Silopi ilçemizin Siyasi Parti ve STK temsilcileri, firma yetkilileri, Botaş yetkilileri ile hep birlikte geldik ve biraz sonra da ilk ateşi yakacağız. Ben hem Silopi ilçemize hem İlimize hem Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, size de ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
      Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik de bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Silopi İlçemize, İlimize ve tüm Şırnaklı vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

       Açılışa Vali Pehlivan ile birlikte Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kılınç, İlçe Emniyet Müdür V. Davut Gerek, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Rana Tellioğlu, Akmercan Bölge Müdürü İbrahim Kurt, Akmercan ve Botaş yetkilileri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şırnakSilopi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269