banner262

Sıkıştırılmış beton yol uygulaması başladı.

Büyük bir yol ağına sahip Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi, sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile Türkiye'de yeni bir uygulamayı başlatarak yolların kalitesini yükseltiyor. Sıkıştırılmış beton yol uygulamasının yapıldığı Yeniköy ve Yeşiltepe yolunu inceleyen Başkan Çiftçi: " Büyükşehir Belediyesi olarak uzun ömürlü yollar için sıkıştırılmış beton yol uygulamasına geçiyoruz" dedi.

Türkiye'nin en uzun kırsal yol ağlarından birine sahip olan Şanlıurfa'da ulaşımın sağlıklı ve uzun ömürlü olması için farklı çalışmalar yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez Türkiye'de yeni olan sıkıştırılmış beton yol uygulamasıyla ulaşımda yeni uygulamaya geçti.

Yeniköy ve Yeşiltepe köyü arasında yaklaşık 3,5 kilometrelik yapılan yolu inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından sıkıştırılmış beton yol yeni bir uygulamadır. Sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile Türkiye de yeni bir uygulama başlatmış oluyoruz. Yolların alt yapısı tabi ki her yerde olduğu gibi burada da önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir uygulama gitmemizin sebebi uzun ömürlü yollar. Yeniköy ve Yeşiltepe köyü arasında yaklaşık 3,5 kilometrelik bir deneme yapıldı. Denemeler sonucunda test sonuçlarını inceledik ve olumlu sonuçlar aldığımızı gördük. Alan incelemeleri sonucunda yapılacak yolların uzun ömürlü, kalıcı, sağlam olması gerektiğine karar verdik. Yaptığımız yolların bittikten sonra arkamıza bakmadan gönül rahatlığı ile diğer köy ve mahallerde çalışmalar başlatmamız gerekiyor. Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığımız olarak öncelikle grup yollarındı yapma kararı aldık. Yapılan yolların alt yapısı sağlamlaştırılacak. Yolların geçiş ve bağlantıları için menfez çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Şuan bu projeler çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin tamamlanması ile Şanlıurfa'mızda kalıcı, güzel, standarttı yüksek, tamamıyla trafik kurallarına uygulanan yeni bir sisteme geçiyoruz. Büyükşehir olarak Kırsal mahallerimizin birim ve teknik mantığı ile hizmetlerini gerçekleştirmeliyiz. Şanlıurfa da gelişen bir kırsal var. Kırsalda ki nüfus kendini yeniliyor. Bilinçli bir ilerleme var. Bizde Büyükşehir olarak bu mahallelerimizin önünü açacağız. Yol ağları ile birbirlerine bağlayacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17