banner268

Siirt'te Kamu Hizmetlerinin Etkin Yürütülmesi İçin Genelge Yayınlandı

Belediye hizmetlerinin daha etkin, hızlı, verimli, kamu düzeni ve disiplini çerçevesinde yürütülmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, kamusal alanda tasarrufların arttırılması, mali disiplinin uygulanması ve denetlenmesi amacıyla, aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

I- Kılık Kıyafet ve Mesaiye Riayet;

Kanun ve yönetmeliklere en başta birim amirlerinin riayet etmesi esas olup, birimlerde çalışan tüm personel mesai saatleri (08.00-12.00 – 13.00-17.00) ile kılık kıyafete riayet edecek, (teknik personelin saha veya alan çalışmalarında kravat takma şartı aranmayacak, serbest kıyafetle çalışabilecektir.) birim amirleri maiyetinde bulunan personelin kontrol ve denetimini sürekli olarak yapacak, aksi takdirde ilgililer hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

II- Resmi Yazışmalar;

Günlü ve ivedi yazışmalarda gereğinin yapılarak tekit yazılarına hiçbir şekilde gereksinim duyulmayacak, Başkanlıkça çıkarılacak imza yetkileri yönergesine uyulacak, tüm resmi yazışmaların, 02/02/2015 tarihli “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak yapılması sağlanacaktır.

III- Tasarruf Tedbirleri;

Gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amacıyla; her türlü israftan kaçınılacak, başta araç kullanımı olmak üzere; telefon, elektrik, su, akaryakıt, demirbaş (taşınır) malzeme, sarf malzemesi, vb. giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecektir. Resmi telefon görüşmelerinde kısa ve öz konuşma yapılacak, özel görüşmelerin tespiti halinde ilgili personelden tahsil edilecektir.

Birim amirleri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanacaklardır. İşgücü, zaman ve maddi açılardan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilerek, israf sayılacak davranışlardan kaçınılacaktır.

IV- Resmi Taşıtların Kullanımı;

Belediyemizdeki tüm taşıtların, 237 Sayılı Taşıt Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde kullanılması gerektiği halde, bazı birimlerce kullanılan resmi hizmete mahsus araçların makam aracı veya özel araç gibi kullanıldığı gözlemlenmektedir.

Bu nedenle, gerek Belediyemize ait taşıtların gerekse kamu hizmetlerinin ifası için kiralanan araçlar, ilgili yasal mevzuat hükümlerinde belirtilen usul ve esaslar dâhilinde kullanılacak, resmi hizmete mahsus araçların (kiralanan araçlar dâhil), makam aracı veya özel araç gibi kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek, özellikle özel işlerde, tatil günlerinde ve resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, birim amirleri tarafından gerekli hassasiyet gösterilecek ve bu konuda herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

Kamu taşıtlarının (kiralanan araçlar dâhil), resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, görevin sona ermesine müteakip bütün taşıtlar kurum garajına park edilecektir.

V- Vatandaş Odaklı Hizmet;

Günümüz çağdaş kamu yönetiminin temel felsefesi; vatandaşa güveni esas alan, Devlet-Vatandaş ilişkilerinde kırtasiyeciliğe kaçmayan ve bürokrasi içinde boğulmayan, vatandaş taleplerinin en kolay, en seri ve en uygun şekilde sonuçlandırılmasını amaçlayan "vatandaş odaklı" bir yönetimi gerçekleştirmektir. Bu husus Devletimizin temel idari düzenlemelerinde de yer almaktadır.

"Vatandaş odaklı yönetim", vatandaşlarımızın hizmet kapısı olarak gördüğü Devlet kapısında, gereksiz emek ve zaman kaybına uğratılmadan ve bekletilmeden işlerinin kolaylıkla sonuçlandırılmasını hedeflemektir. Söz konusu kamu yönetimi anlayışıyla, vatandaşın kamu kurumlarındaki iş ve taleplerinin zamanında karşılanması ile artık günümüz çağdaş yönetiminde yeri olmaması gereken, birtakım aracıların devreye girerek vatandaşı maddi-manevi sömürmesi engellenecek ve aynı zamanda kamu görevlilerinin şahsında, Devletimizin itibar ve güven kaybına uğraması da önlenmiş olacaktır.

VI- Kamu Görevlilerinde Etik Davranış;

5176 sayılı Kanun ve bu Kanun'a istinaden yayınlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uyarınca Kamu kurum ve kuruluşlarda ast - üst ve vatandaşla olan ilişkilerde insan haklarının gerektirdiği davranış içerisinde bulunulacak, hiçbir şekilde hak ihlaline sebebiyet verecek bir davranış içerisinde olunmayacaktır.

VII- Basına Bilgi ve Demeç Verme;

Bilindiği üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 15. Maddesi “Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde Valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.

Birim amirleri, Belediye Başkanının görüşünü içermeyen, kendi birimleri ile ilgili, özellikle teknik nitelikteki halkı aydınlatıcı konularda sınırlı olmak kaydıyla gerekli görülen zamanlarda (sorumluluk kendilerinde kalmak üzere) basına bilgi verebileceklerdir.

Ulusal ve yerel medya ile ilgili her türlü iş ve işlemler, Siirt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün bilgisi ve koordinasyonu dâhilinde tek elden yürütülecektir.

Tüm Birimlerce, yetki alanına giren ve basına verilecek rutin ve istatistiki verileri hazırlayıp “Basın Bülteni” haline getirecek, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gönderilecektir.

Basında çıkan ihbar ve şikâyetlerle ilgili olarak; ilgili birim müdürü tarafından herhangi bir emir beklemeksizin konu hassasiyetle incelenecek, sonucu yazılı olarak en kısa sürede Basın Yayın Müdürlüğüne bildirilecek ve daha sonra Başkanlık Makamına bilgi sunulacaktır.

Yukarıda belirtilen usul ve esaslara titizlikle riayet edilmesini, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek, herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesini, genelgenin Belediyedeki tüm birim personeline duyurulmasını önemle rica ederim.

Anahtar Kelimeler:
BelediyeValilikSiirt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269