banner262

Şahin,"Kadir gecesi, gecelerin en faziletlisidir"

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan ŞAHİN “Kadir Gecesi” nedeniyle yayımladığı mesajda;

“Kadir gecesi, gecelerin en faziletlisidir. Ona bu üstünlüğü kazandıransa, hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’dir” diye konuştu.Şahin, Kadir Gecesi ile ilgili yayımladığı mesajında, insanlığın ufkunda bir güneş gibi doğan Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlandığını ifade etti.

Şahin, mesajında şöyle dedi: “Kur’an-ı Kerim’in nuru, karanlıklar içerisinde yönünü kaybetmiş olan insanlığa bu gece ışık tutmuştur. O, eşsiz ilke ve mesajları ile hüzünlü gönüller için neşe kaynağı olmuştur. Yüce Rabbimiz, Kadir Suresi’nde bu mübarek günü şöyle anlatmaktadır: ‘Şüphesiz, biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik.

Kadir Gecesi’nin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’ Kadir Gecesi, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin terkedilip sevgi ve kardeşliğin hâkim kılınması gereken gecedir. Bu gece, rengi, ırkı, dili, mezhebi ne olursa olsun açlık, susuzluk, darlık ve zulümle mücadele eden kardeşlerimizin dertleriyle hemdert olmamız gerekir. Kadir gecesini ihya etmek, her şeyden önce Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bilmekten geçer. Kuran’ın kadrini kıymetini bilmek ise, O’nun kurtuluş reçetemiz olduğunun şuuruna ererek yüce değerleri doğrultusunda hayatımıza yön vermektir. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”Dedi

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaKadir Gecei
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17