banner262

Ödüllü İsot ve Çiğköfte Yarışması İçin Müracaatlar Devam Ediyor.

İSOT YARIŞMASI 7 EKİM'DE

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan lezzetlerden biri olan isot ve çiğköftenin, nesilden nesile aktarılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü isot ve çiğköfte yarışması için müracaatlar devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen isot ve çiğköfte yarışması bu yıl URFES İsot Festivali kapsamında 07-8 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Mutfak Müzesinde gerçekleştirilecek. Ödüllü isot yarışmasına katılmak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığında kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmada: birinciye 2.500, ikinciye 2.000, üçüncüye 1.500, mansiyon 1.000 lira ödüllü yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar 5 Ekim tarihine kadar yarışmaya katılacağı isot (pul biberi) ile gelmeleri gerekmektedir.

PUL BİBER (İSOT) YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce yapılan İsot yarışmasında dereceye girenler bu yarışmaya kayıt yaptıramazlar.

İsot yarışmasına Büyükşehir Belediyesi personeli ve yakınları katılamaz.

Yarışma Bayanlar arası olacaktır.

Yarışmaya katılacak olanlar 250 gram biberle ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapacaklardır.

Biberler ön elemeye tabi tutulduktan sonra kalan biberler finalde yarışacaktır.

Yarışmaya katılan biberlerin;

a. Lezzeti

b. Kıvamı

c. Görünümü (Renk)

d. Kokusu

e. Yöreselliği (kullanılan malzemenin kalitesi) İle değerlendirileceklerdir.

Kayıtlar: 05 Ekim tarihine kadar mesai saatleri içersinde Mahmut oğlu kulesi yanı Urfa Kent Müzesi bitişiği Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. İsot yarışması ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar (0414) 216 13 50 nolu telefondan bilgi alabilirler.

İsot yarışması 7 Ekim'de Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar konseri ile son bulacak.

Festivalin bu yıl ki son buluşma tarihi olan 8 Ekim'de ise Çiğköfte Yarışması düzenlenecek. Sakıbın Köşkü ve Hamarat Eller Çarşısında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. birinciye 2.500, ikinciye 2.000, üçüncüye 1.500, mansiyon 1.000 lira ödül ve plaket verilecek. Yarışma: 8 Ekim Pazar günü saat 17.00 de Halepli bahçe Sakıbın köşkünde yapılacaktır.

ÇİĞKÖFTE YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışmaya 18 yaş üstündeki Erkekler katılacak.

Daha önce Belediye tarafından yapılan çiğköfte yarışmalarında dereceye girmiş olan yarışmacılar katılamazlar.

Büyükşehir Belediyesi personeli ve yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışmada yapılacak Çiğköftenin

a. Yöreselliği (Kullanılan Malzeme) Özelliği

b. Görünüm ve Sunum

c. Kıvamı

d. Lezzeti (Tadı) puan alarak değerlendirilecektir.

YARIŞMAYA KATILACAK OLANLAR

1 adet vesikalık resim

Nüfüs cüzdanı fotokopisi ile 5 Ekim tarihine kadar Mahmutoğlu kulesi yanı Urfa Kent Müzesi bitişiği Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunabilirler.

Çiğköfte malzemeleri yarışmacılar tarafından getirilecek olup, 1 kilo köftelik burgul, 500 gram çiğköftelik et, 400 gram Urfa Biberi (İsot), çiğköfteye konulacak yeşillik malzemeler, çiğköfte leğeni, servis tabakları ise Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Yarışma sırasında yarışmacının yanında 1 kişi yardım amaçlı bulundurmak zorundadır. Yarışmaya katılacak çiğköfteler jürice değerlendirildikten sonra davetlilere ikram edilecektir.

Kayıtlar: 05 Ekim tarihine kadar mesai saatleri içersinde Mahmut oğlu kulesi yanı Urfa Kent Müzesi bitişiği Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. İsot yarışması ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar (0414) 216 13 50 nolu telefondan bilgi alabilirler.

URFES İsot Festivali Aşık Sefai, Münevver Özdemir ve Mahmut Tuncer konseri ile son bulacaktır

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17