banner262

Kayseri'de küçük yaşta çalıştırılan çocuklara yönelik denetim

Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı, kent içinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı ve polis memurları ile birlikte kentte ana arterlerde ve kavşaklarda vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak para toplayan, cam silen, mendil satan ve küçük yaşta çalıştırılan çocuklara yönelik denetim düzenleyen ekipler, vatandaşlardan para dilenen dilencilerin üzerlerindeki paralara el koyarak, yasal işlem düzenledi.

Yapılan denetimlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı küçük yaşta çalıştırılan veya dilendirilen çocukların aileleri ile görüşmeler yaparak, küçük yaşta çocukların çalıştırılmaması ve dilendirilmemesi konularında uyarılar da bulundu.

Zabıta ekipleri, Kayseri halkını, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenen, yardım adı altında para toplayan bu tip şahıslara itibar edilmeyerek, para verilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesi, denetimlerin ise devam edeceği konusunda bilgilendirmelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

Anahtar Kelimeler:
DenetimKayseri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17