banner268

Diyarbakır Valiliğinden Sosyal Yardım Paketi

Diyarbakır Valisi / Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu "Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de görünen ve insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımını engellemek adına Cumhurbaşkanımız, ilgili Bakanlıklar ve bağlı kurumlar tarafından çeşitli tedbirler alınmıştır.

Alınan tedbirler kapsamında getirilen bazı sınırlamaların ilimizdeki sosyo-ekonomik duruma olumsuz etkisinin önüne geçmek ve bu tedbirlerden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın maddi olarak olumsuz etkilenmemesi adına Büyükşehir Belediyesi olarak bir sosyal yardım paketi hazırlamış bulunmaktayız.

Unutmayalım ki, belediyeler milletindir ve millete hizmet için, sıkıntılı zamanlarda çözüm bulmak için vardır. Bu nedenle, birbirimize desteğin çok önemli olduğu bu zor günlerde, işini ve gelirini kaybeden Diyarbakırlı kardeşlerimiz için bu sosyal yardım paketiyle daha önce yapılmayanı yaparak, ilçe vakıflarımızca belirlenecek, bu süreçte ihtiyaç sahibi olmuş, işini ve gelirini kaybetmiş toplam 10.000 aileye, her ay 1000 TL nakdi yardım yapacağız. Öte yandan yine Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik açıdan zorda olan vatandaşlarımız için daha önce başlattığımız ve her ay düzenli olarak yaptığımız gıda yardım paketini 5000 aileden 10.000 aileye çıkartıyoruz. Ayrıca yine 10.000 ailemize sağlık ve temizlik paketi dağıtmaya başlıyoruz. Böylece ilk etapta toplam 30 bin ailemize ve yaklaşık 160 bin - 180 bin civarında insanımıza dokunmuş olacak, bu zorlu günlerde can suyu desteği sağlamış olacağız ki böylelikle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız.

Bu sıkıntılı günlerimiz elbette sona erecek. Bu zorluğun üstesinden hep beraber geleceğiz. Gün birlik olmak günü. Bu nedenle, vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, darda kalana, zorda olana el uzatmaya, paylaşmaya, yetime ve öksüze kol kanat germeye davet ediyorum.

Bir olalım, iri olalım, diri olalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269