banner262

Diyarbakır Büyükşehir’den Maske Denetimi

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine Koronavirüs denetimleri kapsamında genelge göndermesinin ardından harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, şehirlerarası otogarda bilet acenteleri, otobüs ve taksilerde maske denetimi gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine Koronavirüs (Covid-19) denetimleri kapsamında genelge göndermesinin ardından harekete geçerek Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nde (DİŞTİ) maske denetimi gerçekleştirdi. İlk etapta seyahat acentelerini denetledi. Acentelerde personelin maske, sosyal mesafe, Koronavirüs ile ilgili uyarı levhalarının ve el antiseptiği bulundurulmasını kontrol eden Zabıta ekipleri, daha sonra şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsleri denetledi. Yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin mevzuata uygun hareket edip etmemesini denetleyen ekipler, belirlenen kurallara uymayan seyahat acenteleri ile otobüsler hakkında tutanak tuttu.

Ticari taksiler denetlendi

DİŞTİ’de yapılan kontrollerin ardından ticari taksiler denetlendi. Ticari taksilerin belirlenen yolcu kapasitesinde taşımacılık yapmalarını, araç içinde şoför ile yolcuların maske kullanmasını denetleyen Zabıta ekipleri, mevzuat dışında yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar hakkında cezai işlem uyguladı.

Denetimler devam edecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak amacıyla bundan sonra Koronavirüs (Covid-19) denetimlerini sıklaştıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17