banner268

Cizre’de Maske ve Sosyal Mesafe Denetimi

Maskesiz dolaşmanın artık yasak olduğu için denetimlerde bulunan ekipler, vatandaşlara yeni alınan önlemleri birebir anlattı. Maskenin doğru kullanımı ve sürekli takılması konusunda vatandaşa bilgilendirmede bulunan ekipler, maskesiz dolaşmanın idari cezasının olduğunu söyledi.



Gün boyu sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda anonslarla ve ekip otolarından uyarılar yapan Cizre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle banka kuyruklarında sıkça ihlal edilen sosyal mesafe aralığını kontrol etti. Aynı zamanda ekipler, cadde üzerinde bulunan iş yerlerinde de uygulamalar yaptı. İşletmelere giren ekipler, burada da iş yeri sahiplerine iç mekanlarda maskesiz müşteri alınmayacağını belirterek, içeri giren müşterilerin de yoğunluk oluşturmadan kabul edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bunun yanında dezenfektan bulundurulması gerektiği ve steril şartlar altında çalışılması gerektiği bildirildi. 



İlçemizde, korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara vatandaşlar uymaları konusunda uyarıldılar. Maske kurallarına uymayan vatandaş ve esnaflara yönelik İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 1593 sayılı yasanın 282. maddesi gereğince cezai işlem uygulandı. Ekipler, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
DenetimCizre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17