banner262

Atilla'dan Hicri Yılbaşı Mesajı

.Muharrem ayının içerisinde önemli olayları barındırdığını kaydeden Atilla, "İslam dininin en kıymetli 4 ayından birisi olan Muharrem Ayı, aynı zamanda hicri yılın başlangıcıdır ve içerisinde çok önemli olayları barındırmaktadır. İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem ayı, içerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure gününün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, 'Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır" dedi.

İslam tarihinde de ayrı bir yeri olan Muharrem ayı, başta Hz. Adem olmak üzere, birçok peygamber Aşure gününde, özel olarak bazı nimetlere ermişler, bazı sıkıntılardan kurtulmuşlardır diyen Başkan Atilla, " Muharrem ayı ise hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir. Haram kılınmış ve hürmete layık anlamında olan muharrem ayının 10'uncu günü ise aşure günüdür.Tüm hemşehrilerimin Muharrem ayını tebrik eder, bu vesileyle Muharrem ayının, yaşanan terör olaylarının sona ermesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da perçinlenmesine, ülkemizde huzur ve barış ortamının hakim olmasına vesile olmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17