banner262

50 Yıl Sonra Kuşlar Yuvasına Döndü

Ülkemizin en uzun gövdeli Reyhanlı Barajının su tutmasıyla Amik gölünün göl çanağı 50 yıl sonra yeniden oluştu.. 

9 ay gibi kısa sürede Kuşlar yuvalarına döndü. Kuşların dönüşü ilimiz ve doğa adına mükemmel manzaralar oluşturdu. 

TÜRKİYE’NİN YENİ KUŞ CENNETİ
Reyhanlı Barajı kısa süre içinde göçmen kuşlar için ideal bir dinlenme, beslenme ve üreme alanı oldu.. Göç yolları üzerinde bulunan Hatay’ımız göçmen kuşlar için ideal bir sulak alan haline dönüştü..

Kuş gözlemcilerine göre Hatay, ülkemizin ve dünyanın sayılı kul göç rotası üzerinde. Heryıl bahar ve sonbahar aylarında sürüler halinde göçmen kuşları görmek mümkün oluyor. Göçmen kuşların gökyüzündeki dansı eşsiz manzaralar oluşturuyor..

Hatay'ın Amanos Dağları, Amik Ovası ve su tutmaya başlayan Reyhanlı barajı her yıl çok sayıda göçmen kuşa ev sahipliği yaptığı belirtiliyor..

İlkbaharda Afrika'dan gelen, kışı Afrika'da geçiren kuşlar ile üremek ve beslenmek amacıyla yazın kuzeye göç eden kuşların göç sırasında Hatay semalarından geçiyor..

Hatay, göçmen kuşlar için dünyanın en önemli 3 kuş rotası üzerinde bulunuyor..

129 KUŞ TÜRÜ TESPİT EDİLDİ
Başta doğa severler ve Hatay Tabiatını Koruma Derneği tarafından yapılan gözlemlerde 129 farklı kuş türü gözlendi. Sayının kısa sürede bu rakamlara ulaşması doğa severlerde büyük bir umut doğurdu.. Önümüzdeki dönemde bu sayının daha da artacağı söyleniyor..

KUŞ GÖZLEMCİLERİNİ BEKLİYORUZ
Reyhanlı Baraj Gölü önümüzdeki dönemde Türkiye’nin en önemli kuş cennetlerinden olacak. Özellikle kuş gözlemcileri için foto safari sevenler için mükemmel bir destinasyon olacak..

Dünyanın sayılı göç yolları üzerinde bulunan Hatay’ımız yeni barajların su tutmasıyla göçmen kuşlar için ideal bir havza haline gelecek..

Anahtar Kelimeler:
Hatay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17