banner268

Şırnak'ta  “Yaylada Evim Var Projesi”

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün bahçesinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Arıcılar Birliğinin katkılarıyla “Yaylada Evim Var Projesi” kapsamında 27 çiftçimize arıcılık malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi. 


        Vali Pehlivan’ı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün bahçesine gelişinde, Belediye Başkan Vekili Sami Geliş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Beytüşşebap Belediye Başkanı ve Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Nihat Manas, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar ile Balveren Beldesi Arıcılar Birliği üyesi örnek çiftçi Halime Sanrı ve çiftçiler karşıladı. 


        Vali Pehlivan proje ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, 
        “Tarım ve hayvancılık İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için en önemli sosyo-ekonomik konulardan biridir. Böylesine önemli bir konuda insanlarımızın geçim şartlarını iyileştirmeye yönelik birtakım adımlar atılmalıdır ki özellikle köylerde yaşayan vatandaşlarımız ekonomik sıkıntı çekmesin,aile bütçelerine katkı sağlansın.


Bugün arıcılık alanında faydalı olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Burada 27 çiftçimize dağıtılacak olan malzemelerle onların arıcılığı daha modern, daha gelişmiş standartlarda yapması sağlanacaktır. Toplamda 530 bin lira olan projenin yüzde 70’ini GAP idaresi hibe olarak, diğer yüzde 30’unu ise 27 çiftçimiz karşıladı. İlimizde şu anda kayıtlarımıza göre 1050 civarında arıcılık yapan hemşerimiz var. İlimiz genelinde 80 binin üzerinde arı kovanı bulunuyor. Toplam üretimimiz 750 ile 800 ton arasına ulaşmış durumda. Tabi burada özellikle altını çizmemiz gereken konu ise üretilen ballarımızın organik bal olma özeliğini taşıyor olmasıdır. 


Bal dünya geleceği açısından çok önemli bir üründür. Aynı şekilde arı da stratejik bir canlıdır. Bu bağlamda İlimizde de arıcılığın ve arıcılık yapan çiftçilerimizin teşvik edilmesi önem arz etmektedir. İnşallah biz bu konudaki yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Kadın ve erkek bütün çiftçilerimizle arıcılık alanındaki üretim hacmini ve kalitesini inşallah hep birlikte artıracağız. Bugün Hayriye Ablamız da yanımızda. Hayriye Ablamız eşiyle birlikte bal üretimi yapıyor. 


Üretime yönelik gayretler çoğaldıkça inşallah İlimiz ve bölgemiz sıkıntılarıyla, sorunlarıyla değil de ürettikleriyle, tarım ve hayvancılık alanında geldiği aşamalarla anılacaktır.  


Ülkemiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir çok alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da kapsamlı, büyük adımlar atılıyor, teşvikler veriliyor. Bizim görevimiz de bu teşvikleri vatandaşlarımızla buluşturmaktır. Bunu ne kadar etkin bir şekilde yaparsak ne kadar çok vatandaşımızın bu teşviklerden yararlanmasını sağlarsak o kadar önemli ve büyük mesafeler kat etmiş oluruz. Bu proje de devletimizin verdiği teşvikleri vatandaşlarımızla buluşturduğumuz örnek projelerden biridir. Ben bu vesile ile başta Tarım Orman Bakanlığımız olmak üzere GAP idaremize ve bütün ilgili kurumlarımıza İlimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projenin İlimize ve bütün çiftçilerimize hayırlar ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 
        Daha sonra Vali Pehlivan, çiftçilere dağıtılacak olan arıcı elbisesi ve barakası, güneş paneli, bal sağım çadırı, bal süzme ve dinlenme makinesi ile arı kovanlarını inceledi ve bal üreticilerine teslim etti.

Anahtar Kelimeler:
şırnakAli Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269