banner262

Şehitlerin isimi zirveye dikilen bayrağa yazıldı

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı operasyonu 52'inci gününde de devam ediyor. Asker, polis özel harekat ve güvenlik korucuları tarafından müşterek olarak sürdürülen operasyonda teröre darbeler peş peşe vuruluyor. Teröristlerin yıllarca üs olarak kullandıkları ve 'Girilmez' olarak ilan ettikleri Kato Dağı'nı didik didik arayan güvenlik kuvvetleri her taşın altına bakıyor, her mağarayı büyük bir titizlikle inceleyerek aramalarını yapıyor. Bugüne kadar teröristlerin kullandığı toplam 107 mağara tespit edilirken, mağaralarda 782 adet muhtelif tipte silah, 422 bin 477 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

Kato dağı Türk Bayraklı Şehit Resimleri ile Süslendi

31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde bulunan Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkış yapan ve bir süre sonra düşen AS 532 COUGAR tipi helikopter kazasında  şehit olan askerlerin resimleri Kato Dağı'nın zirvesine asılan dev Türk bayraklarıyla süslendi. İçinde Kato Dağı operasyonunu başlatan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu helikopter kazasında şehit olan 13 askerin resimleri bayrağa ilave edilerek göndere çekildi. Büyük bir Türk bayrağının alt kısmına helikopter kazasında şehit düşenlerin resimleri ilave edilerek, altına ise 'Şehitler ölmez, Vatan bölünmez', 'Bir ölür, bin diriliriz' yazıldı.

Anahtar Kelimeler:
Kato Dağışehitler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17