banner268

Hatalı park durumlarına dikkat❗

Emniyet Genel Müdürlüğü "Trafikte araç ve sürücü sayısının artmasıyla birlikte uygun park/duraklama alanlarının belirlenmesi ve belirlenen kurallara uyulması trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasının en önemli şartlarından biri haline gelmiştir.

Bu bağlamda; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde duraklama ve park etmenin yasaklandığı haller ile hangi hallerde araçların çekilerek kaldırılacağı belirtilmiştir.

Standart bir anlayışla ve Kanunun amacına uygun hareket edilmesi, araç sahipleri ve sürücülerin yanı sıra trafikte bulunan tüm yol kullanıcılarının haklarının istisnasız korunması, yaşanabilecek keyfi uygulamaların ve olumsuzlukların önüne geçilmesi için trafikten sorumlu kuruluşlarımıza ve ilgili birimlere 2019 yılı içerisinde gerekli talimatlar gönderilmiş ve kamuoyunu da doğru bilgilendirmek adına film ve görseller ilgili platformlarda paylaşılmıştır.

Trafiğin olağan seyrini olumsuz etkileyen ve bu nedenle araç çekilmesine neden olan söz konusu ihlallerin neler olduğunun yeniden kamuoyunun bilgisine sunularak ilgili platformlarda yer almasının, son dönemde arttığı gözlemlenen bu ihlaller konusunda sürücülerde farkındalığı artıracağı ve bu ihlalleri daha oluşmadan önleyeceği değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
IçişleriHatalı Park
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269