banner268

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Batman'ı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Eşi Seher Erbaş, havalimanında Batman Valisi Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin tarafından karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Vali Hulusi Şahin’i Makamında Ziyaret Etti


Valiliği ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra  ziyaretlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Ülkemizin en güzel bölgelerinden, en güzel şehirlerinden, maddi ve manevi kalkınmanın en büyük örneklerinden birisi olan Batman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Beraat gecesi münasebetiyle mevlit programını burada yapacağız. Bu vesileyle buradayız. Cenabı hak bütün ümmetimizin, İslam âleminin Beraat Gecesi’ni mübarek eylesin. Bu vesileyle valiliğimizi ziyaret etmiş olduk” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı Valilik makamında ağırlayan Vali Şahin, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, kendilerine teşekkür etti. 

STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftülüğünce düzenlenen programda Sivil Toplum Kuruluşları (STK)temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
Programda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Sizlerle bir araya gelmeyi ve istişare etmeyi çok önemsiyoruz. Hepimizin, milletimiz ve insanlık hayrına olacak şekilde çalışmalar yapması önemli. Aksi halde kendi menfaatini öne çıkaran, kültür ve medeniyet değerlerini dikkate almayan bir yaklaşım, faydadan çok zarar verecektir” diye konuştu.Konuşmanın sonunda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından Batman'da cami yaptıran hayırseverlere teşekkür belgesi verildi. 

Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Batman'da yeni hizmete giren ve bölgenin en büyük kütüphanelerinden olan Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek kütüphanedeki gençlerle kitap okumanın önemi hakkında bir süre sohbet etti.  

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Necat Nasıroğlu Külliyesinde İncelemelerde Bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Hulusi Şahin ile birlikte Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından Batman merkez Esentepe’de yapılan ve inşaatı devam eden Necat Nasıroğlu Külliyesinde incelemelerde bulunarak yapılan hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Berat Kandili Batman’da Dualarla İdrak Edildi

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Berat Kandili Programı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile dualarla idrak edildi.

Mehmet Emin Terece Camii’nde pandemi tedbirlerine riayet edilerek icra edilen programa; Vali Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  İl Müftüsü Turgut Erhan, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunmasıyla başlayan programda  Ramazan ayının da yaklaştığına işaret ederek konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Ramazan ayını orucumuzla, namazımızla, Kur'an-ı Kerim hatimlerimizle ve zekâtımızla öyle güzel değerlendirmek nasip olsun ki, beraatımız bu şekilde gerçekleşmiş olsun. Bu mübarek gün ve gecelerde nefsimizi eğitime tabi tutmamız gerekiyor. Yüce Rabbimizin “Ey nefsini kötülüklerden arındırmış, ibadetlerden lezzet alma aşamasına gelmiş insan, sen Rabbinden razı, Rabbin de senden razı olarak dön Rabbine.” ayeti kerimesinde verilen mesaja ancak bu şekilde erişebiliriz.”  diye konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Batman ziyaretinde; Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
DiyanetAli ErbaşBatman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17